Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Július végéig tart a káosz Szentesen

Szentes - Tizenhárom helyen törték fel a burkolatot a szentesi belvárosban a gázvezeték rekonstrukciója miatt. A munka várhatóan a hónap végéig tart.
Még legalább három hétig kell tűrniük a Kossuth utcán közlekedőknek: a gázvezeték rekonstrukciója várhatóan július végén fejeződik be. – Az úgynevezett gázelosztó vezetékeket a hetvenes években építették, az eredeti acélcső állapota több helyen erősen megromlott – közölte Balla Eleonóra. Az Égáz-Dégáz Zrt. szóvivője azt is elmondta, a munkák nyomán keletkezett útfeltöréseket részlegesen várhatóan a jövő hét közepére, teljes egészében pedig a hónap végére szüntetik meg. A virágüzlettől és a Klauzál utcától a belváros felé tartó mintegy százméteres szakaszon összesen tizenhárom helyen törték fel az utat, a szolgáltató elképzelése szerint a munka csak jövő nyáron folytatódik. A részvénytársaság tervei között szerepel ugyanis, hogy egészen a ligetig felújítja a gázvezetéket.

Lelassult a forgalom a Kossuth utcán. Fotó: Tésik Attila
Lelassult a forgalom a Kossuth utcán. Fotó: Tésik Attila

– Az önkormányzat számára az a kedvező, ha minél hamarabb történik mindez, hiszen a Kossuth utca teljes rekonstrukcióját tervezik a városházán – fogalmazott Cseuz Csaba. A műszaki osztály munkatársa elmondta, az építők egyelőre csak az említett szakaszra kértek közterület-használati engedélyt, de további építkezések várhatók. Két éve a Rákóczi utca környékén dolgoztak hasonlóképpen, a szolgáltató ütemezése szerint halad a munka. A városházán úgy vélik, a szentesiek érdekében történik mindez, hiszen az elöregedett vezetékek veszélyt jelenthetnek.

Tilos parkolni

Az említett százméteres szakaszon a kijelölt parkolóhelyeken sem szabad megállni – mondta Balogh-Szabó Imre. A szentesi rendőrkapitány hozzátette, számos esetben kellett eddig figyelmeztetni az autósokat a szabályok betartására, előfordul, hogy a vezetők a menetirány szerinti bal oldalon kerülik meg a munkagödröket, ami teljességgel szabálytalan. Érezhetően csökkent a forgalom sebessége a főutcán, a kereskedők a tilos megállás miatt a vásárlók számának csökkenése miatt panaszkodnak a kapitányságon – az építők türelmet kérnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korszerűsítik a távfűtést Szentesen

Szentes - A távfűtőrendszer további korszerűsítésére pályázik Szentesen a városi szolgáltató kft.… Tovább olvasom