Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Június után júliusban is szavaznak a szentesiek

A Zoltai Gábor László halála miatt megüresedett képviselői hely betöltésére újabb időközi választást írtak ki Szentesen. A helyi választási bizottság tegnap közölte az időpontot: július 22. Egy hónappal a 2-es kerületben megtartott időközi önkormányzati képviselő-választás után megint szavaznak a szentesiek.
Janó Tibor halála után a helyi választási bizottság június 10-ére tűzte ki az időközi képviselő-választás napját, most pedig határozott a Zoltai Gábor László halála miatt megüresedett képviselői hely betöltésére szóló választásról: július 22-ére tűzte ki a voksolás időpontját. Mint azt lapunkban korábban megírtuk, a 64 éves fideszes városi képviselő egyéni körzetben szerezte meg mandátumát, ezért újabb időközi választást kellett kiírni. A törvény szerint az ok felmerülésétől számított harminc napon belül, a mandátum megüresedésétől számított négy hónapon belülre kell kijelölni a voksolás időpontját. Zoltai Gábor László április 15-én hunyt el.

A pártok, szervezetek és függetlenek május 25-étől június 29-én délután négy óráig állíthatnak jelöltet, ebben az időszakban működteti a választási iroda a jelöltajánlás számítógépes rendszerét. A választási kampány a helyi választási bizottság közlése szerint július 20-án éjfélig tart. A 14-es körzet Szentes dél-keletre fekvő területe, közismertebb nevén Lapistó és környéke. Az itt élők választanak maguknak új képviselőt három hónap múlva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A réz miatt törték szét a transzformátorokat Szentesen

Összesen nyolc transzformátort tettek tönkre, és ezzel mintegy tizennyolcmillió forintos kárt… Tovább olvasom