Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Kábeltévés foghíjak

A szentesi Zolnay utca egyik részén már kiépült a kábeltévés rendszer, a páratlan oldalon viszont vannak olyan családok, amelyek már nagyon várják a szélessávú internethez a csatlakozást. A hálózatot építő cég azt nyilatkozta, hogy készülnek a tervek a foghíjak beépítésére is.
Szentes gesztorságával nyert a szentesi és csongrádi kistérség, valamint Mindszent városa a szélessávú internethálózat kiépítésére 246 millió forintot. A teljes beruházás 328 millió forintba kerül, s ez a projektmenedzser, Boros Szilvia tájékoztatása szerint a gerincvezeték megépítését szolgálja. Ehhez csatlakozhatnak majd az információhordozóktól elzárt kistelepülések lakói. A pályázati pénzt az egyes települések közötti gerincvezeték lefektetésére fordítják, a lakossági és az üzleti bekötéseket ellenben vállalkozók végzik.

A szentesi Zolnay utca egy részén már kiépült a kábelhálózat. A páratlan oldalon lakó tizenhat ingatlanhoz viszont még nem jutott el a szélessávú internet. Ezt sérelmesnek találják az ottani családok, amelyek már aláírásgyűjtésre is gondoltak. Igazságtalannak tartják, hogy ők nem vehetik igénybe a szolgáltató cég által megígért kedvezményt, miszerint az idén díjtalanul használhatják a rendszert. A szülők azt nehezményezik, hogy az iskolás gyermekeiknek a könyvtárba kell menniük, ha netezni szeretnének. Az egyik édesanya, Dénes Attiláné említette: az önkormányzatnál korábban azt ígérték, decemberig mindenkihez eljut a kábeltévé és az internet. Egyes információk szerint az a baj, hogy a Zolnay utcának azon a részén alacsonyan húzódik a kisfeszültségű hálózat, de már keresik a megoldást.

Ezt megerősítette Kiss Gábor műszaki igazgató, a Frequency és a TvNetWork társulás képviselője. Elmondása szerint készülnek a tervek a Zolnay utcai foghíjas területekre is. Vannak ugyanis szabványok, amelyeket be kell tartaniuk az élet- és balesetveszély elkerülése érdekében. Ezért oszlopsort állítanak, ahonnan minden további nélkül ráköthetik az ingatlanokat a hálózatra. A műszaki igazgató ígérete szerint mindent megtesznek azért, hogy még az idén igénybe vehessék a szolgáltatást a családok. Elismerte ugyanakkor: bizonyára lesznek olyan épületek is, ahová a legjobb szándékkal sem tudják elvinni a vezetéket. Ezek arányát egy százalékra becsülte.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hazugság is szóba kerül a vitákban

Miközben a csongrádi tévé stúdiójában két ellenfele vitatkozott, Dongó László, a fideszes… Tovább olvasom