Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Kacsamájból napközben még hozatni kellett

Csongrád, Szentes- Ajándék a törzsvendégeknek - mondta a Torkos Csütörtökről az akcióhoz csatlakozó szentesi étterem vezetője tegnap. Sokan voltak, a drágább ételek is jól fogytak abban a néhány megyei vendéglőben, ahol fél áron lehetett enni.
Éppen ebédidőben tértünk be a szentesi Pano Sport Pubba tegnap, a Torkos Csütörtökön. – Máskor is van forgalmunk délben, de most egy szokásos hétköznapnál sokkal többen jöttek – mondta Székely Dániel üzletvezető.
 
A Magony család és a Kádár házaspár kedveli a Kertvendéglő főztjét. Fotó: Kovács Erika
A Magony család és a Kádár házaspár kedveli a Kertvendéglő főztjét. Fotó: Kovács Erika

– A pubot 2012-ben nyitottuk. A következő évben már bekapcsolódtunk a mozgalomba. Nem bántuk meg, a vendégeink is várják.

– Ez a nap ajándék azoknak a vendégeinknek, akik rendszeresen járnak ide. Természetesen vannak, akik most ismerkednek a konyhánkkal, reméljük, máskor is visszajönnek. Most nagyjából 1300 forintból lehetett jóllakni – sorolta Székely Dániel.

Széchenyi Csergő Judit és barátnői, Szobota Imréné, Szőnyi Sarolta és Berényi Adrienn már a kávénál tartott. – Már 11 órakor idejöttünk, hogy biztosan jusson asztal. Törzsvendégek vagyunk, gyakorta járunk ide. Most egyébként Adrienn születésnapját ünnepeljük – mondta Széchenyiné, aki azt is elárulta, hogy körülbelül 50 éve előfizetője a Délmagyarországnak.

Csongrádon, a KertvendéglőbenKódor Norbert és Varga Zoltán üzletvezető fogadta a vendégeket. – Délben már szinte telt házunk volt, ami azért nem jellemző így februárban – mondta Kódor Norbert. – Az asztalfoglalás miatt folyamatosan csörög a telefon. Lesznek 20 fős asztaltársaságaink, sőt, családi rendezvény is. A születésnap egybeesik a Torkos Csütörtökkel. A családok költségvetésében nem mindegy, hogy egy ilyen ebéd vagy vacsora mennyibe kerül.

Az üzletvezetők jól ismerik a törzsvendégek fogyasztási szokásait. Ezen a napon a kedvezménynek köszönhetően sokan olyan fogásokat is rendeltek, amikre teljes áron nem áldoznának. – A nap slágerei a kacsamájas ételek. Úgyhogy a tervezetten felül még gyorsan hozattunk 10 kiló friss kacsamájat. Pörgős nap a mai – mondta Kódor Norbert.

Egy hétfős asztaltársasággal beszélgettünk. Magony Istvánék öten jöttek el a Kertvendéglőbe, szülők, nagyszülők és a család legkisebb tagja, a 20 hónapos Ádám. Legjobb barátaik, a Kádár házaspár is velük ebédelt. – Gyakran járunk ide, itt tartjuk a családi ünnepeket is. Nagyon szeretjük az étterem főztjét. Most nincs más apropó, csak a Torkos Csütörtök, és hogy egymás társaságában legyünk – mondta Magony Istvánné.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aládúcolt teremben tanulnak a diákok

Aládúcolt teremben tanulnak a diákok
Kitámasztották a mennyezetet a biológiateremben a szentesi gimnáziumban, amelynek épülete egyre jobban lepusztul. Tovább olvasom