Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Kalandpark és szálloda épülhet Szentesen

Szentes - A Vecseri-foknál kalandparkot, az egykori úttörőháznál pedig szállodát építene Szentesen a Szeviép-csoport egyik tulajdonosának érdekeltségébe tartozó cég. A szóban forgó ingatlanok sorsáról október közepéig kell döntenie az önkormányzatnak.
Szentesi gyökerekkel bíró szegedi nagyvállalkozó tett ajánlatot milliárdos beruházásra – péntekig pusztán ennyit lehetett hallani arról, hogy ahová 340 millióból 150 parkolót és egy összekötőutat építtetett a szentesi önkormányzat, oda, illetve mellé egy kalandparkot álmodott Baranyi Sándor, a Szeviép-csoport egyik meghatározó tulajdonosa. Csongrád megye második, az ország 61. leggazdagabb emberének érdekeltségébe tartozó Complex-99 Kft. azután rukkolt elő ötletével, hogy megkezdődött a Vecseri-fok betemetése, így a strand szomszédságában egy jelentős területet könnyen hasznosíthatóvá vált. A városházi döntéshozókat korábban megosztotta az ér elföldelése, és amiatt is kritika tárgyát képezte az útépítés, hogy ezzel beszűkítik az üdülőközpont terjeszkedési lehetőségeit, nem beszélve a fedett uszodáról, amit ide képzeltek el a tervezők.

A parkoló és az út már megvan a kalandparkhoz. Fotó: Tésik Attila
A parkoló és az út már megvan a kalandparkhoz.
Fotó: Tésik Attila

A képviselő-testület pénteki ülésén is ezek az aggályok kaptak hangot, de mindenki támogatta a beruházás előkészítésének folytatását. Szintén szóba került a kinézett terület másik oldalán épült Parkerdő Otthon, amely a most benyújtott tervek szerint túl közel lenne a kalandpark néhány eleméhez.

 A Complex-99 Kft. 2,5 hektáron két tucat attrakciót – köztük kötélpályát, óriáshintát, függőhidat és mászófalat – alakítana ki. A beruházás másik része az egykori úttörőház szállodává alakítása lenne. Erre rendre voltak – leginkább fantom – jelentkezők az elmúlt évtizedekben: legutóbb 2005-ben egy amerikai társaság ajánlkozott, de semmi sem lett az ügyletből. A Complex-99 elképzelése az, hogy az egykor gőzfürdőnek emelt épületet a Kurca-parti fronton bővítenék, ebbe a kétszintes szárnyba szállásolnák el a vendégeket, az úttörőházban lenne az étterem, és ott kapnának helyet az egyéb kiszolgálóegységek is. Mindezt saját erőből és pályázati forrásokból valósítanák meg, a városnak csak a területeket kellene biztosítania. Hogy milyen konstrukcióban kaphatják meg az ingatlanokat, azt két héten belül ki kell dolgozni, mert a Complex-99 Kft.-t szorítja a pályázati határidő. Úgy tudjuk, erről október 15-éig egy rendkívüli képviselő-testületi ülésen döntenek Szentesen.

Olvasóink írták

 • 16. KovácsPistike 2009. október 11. 16:52
  „Csongrádon meg a saját motorkerékpárjával szaladgál a bakter a két váltó között, mert nincsen pénz két váltókezelőre. Bedő, vagy Szirbik- egyik kutya, a másik eb.”
 • 15. csakegyalampolgar 2009. október 06. 11:02
  „Csodaszép tervek!, ámbár már az egész ország egy "hatalmas kalandpark"!!! Még jó, hogy mi "kalandos" nemzet vagyunk!!”
 • 14. fandras66 2009. október 04. 04:22
  „Szálloda meg kalandpark az nagyon fontos. A kórház meg nyilván turistákkal van túl zsúfolva.”
 • 13. PankaSopron 2009. október 01. 13:48
  „Hát ebben igazad van. De gyanítom, abból indulnak ki, hogy önmagában egy 5 csillagos szálloda még nem lesz vonzerő.”
 • 12. Power 2009. október 01. 09:14
  „Ötletnek valóban nem rossz...kérdés, hogy elemzés nélkül mekkorát bukunk majd rajta.”
 • 11. PankaSopron 2009. október 01. 06:57
  „Ez nem a szentesieknek épül. A turizmust akarják fellendíteni Szentesen. Amúgy nem rossz ötlet. Lehet, hogy ez Szentes jövője. (Sopron is ebből él, bár kissé könnyebb helyzetben van.)”
 • 10. westwood 2009. szeptember 30. 17:12
  „majd kalandozhatunk”
 • 9. toxi-2 2009. szeptember 30. 11:29
  „Ez igaz, de a semmittevésnek nulla a vége, itt legalább lenne esély valamilyen fejlődésre, na majd kiderül mi lesz belőle.”
 • 8. Power 2009. szeptember 30. 10:29
  „Tartalommal megtölteni...nem trágyaszaggal!
  Elég nagy a kockázata annak, hogy ezek a létesítmények Szentesen kihasználatlanul maradnak az örökké tartó nadrágszíj-húzogatás miatt.”
 • 7. toxi-2 2009. szeptember 30. 09:26
  „A világon azok a városok a legfejlettebbek, ahol turisták tömegeit tudják odavonzani. Akár idehaza, akár külföldön. Ehhez nem kell sok ész, csak be kell látni (lehet, hogy niemandnak is összejön előbb-utóbb), na meg tudni kell megszervezni, tartalommal ellátni. Ehhez viszont kell ész és érzék is. Meglátjuk mennyi akad ebben az esetben.”
 • 6. niemand 2009. szeptember 29. 16:58
  „Biztosan csak ezek hiányoznak a városban? esetleg olyan nem, amit a városi lakosság is meg tudna fizetni. A befektető erre nem gondolt? Vagy csak a turista a fontos, a helybelivel legyen, ami lesz-kit érdekel?
  Munkahely az jó lenne, a szentesiek kiszolgálnák az úri népet.”
 • 5. pillecukor 2009. szeptember 29. 06:36
  „pont szentes nem az a város, ahol lenne ilyenre fizetőképes kereslet. de szóljon valaki, ha tévednék.
  még ha csak évente jönnek olyanok, akik meg bírják fizetni, stb, még akkor is ... a fenntartási ktg-ek
  végülis kit érdekelnek...
  a kalandpark még csak-csak, de a ,,szálloda,, ...
  sok sikert hozzá...”
 • 4. toxi-2 2009. szeptember 28. 16:57
  „3. ok, akkor inkább bontsanak le mindent, és vissza a barlangokba. Gondolom ott megtalálható vagy te is?? :)”
 • 3. longwayhome 2009. szeptember 28. 12:55
  „a kedves városvezetés megint teli tömheti a zsebeit....”
 • 2. dragboyz 2009. szeptember 28. 10:52
  „Az önkormányzatnak csak a földet kéne adni? Akkor meg miért ne? Munkahelyek lehetnek itt idióták!!!!!
  Mit kell ezen gondolkodni??? Építhettek ide bármit, ha a frissen végzettek húznak innen messzi világba. Az idősek nem kapnak munkát nem hogy a fiatalok!”
 • 1. toxi-2 2009. szeptember 28. 08:53
  „Két új szálloda Szentesen? A végén még világváros lesz. Akinek túl drága lesz a sokcsillagos, az majd átjöhet ide. De a kalandpark nem rossz ötlet, csak félő, hogy nem lesz fizetőkpes kereslet. Persze, jó reklámmal messzeföldön híres lehet, csak kell egy jó marketinges.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rágalmazás miatt perel a Pendola

Szentes - Rágalmazás miatt feljelentett két fideszes városatyát a Pendola Kft. ügyvezetője –… Tovább olvasom