Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Kamatmentes kölcsönt ad Szentes

Szentes - Váratlanul nehéz anyagi helyzetbe került szentesieken próbál segíteni az a szociális hitelprogram, amelyet a helyi önkormányzat indít. A felvehető összeg maximum 100 ezer forint. A kamatmentes kölcsönt 1 év alatt kell visszafizetni.
– Azokon próbálnánk így segíteni, akik a szociális rendszerben különböző okok miatt nem tudnak részt venni, de esetleg olyan élethelyzetbe kerülnek, amelyre egy egyszeri, gyors kölcsön megoldást jelentene – összegezte a program lényegét Szirbik Imre szentesi polgármester.

Lencséné Szalontai Mária, a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályának vezetőjétől megtudtuk: a szociális kölcsön a szociális törvényben semmilyen formában nem szerepel, azonban a jogszabály lehetőséget biztosít az önkormányzatoknak arra, hogy saját rendeleteikben olyan segélytípusokat dolgozzanak ki, amelyekkel segíteni tudnak a nehéz helyzetbe került családoknak. Sokak gondjára sem a lakásfenntartási, sem pedig az adósságkezelési támogatás nem jelent megoldást, ezért döntöttek a városházán a kölcsön mellett – tette hozzá az osztályvezető.

Maximum 100 000 forint

A szociális hitel keretében maximum 100 ezer forintot lehet felvenni. Ez kamatmentes kölcsön, amelyet egy év alatt kell visszafizetni a városnak. Ha az igénylőnek közben valamilyen pénzügyi gondja támad, és nem tudja fizetni a törlesztőrészleteket, akkor a szociális és egészségügyi bizottság engedélyével meghosszabbítható a futamidő. Sőt: nagyon indokolt esetben el is engedhető az összeg. A kölcsönt a szociálpolitikai osztálynál lehet majd igényelni. A rászorultságot közüzemi számlákkal, amennyiben pedig hitelelmaradásról van szó, a bank igazolásával kell bizonyítani. A hitel felvételéhez kezesre is szükség van. A szociális hitelt kérővel az önkormányzat kölcsönszerződést köt, amelyet a város részéről a polgármester ír alá.

Olvasóink írták

  • 2. pille 2009. március 12. 11:59
    „Aki bajban van, s eddig sem tudott fizetni, az majd miből tudja ezt a kevéske összeget visszafiteni? Szerintem ez nem a legjobb ötlet.”
  • 1. Power 2009. március 12. 10:23
    „Százezer forint hitel mire elég? Szirbiknek legfeljebb egy szavazatára futja.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntették a MetalComot

Szentes - A „Legdinamikusabban startoló, fejlődő magyar cég" elismerő oklevelet kapta a… Tovább olvasom