Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Kamera sem tartja vissza a szemetelőt

Szentes - Azok szabadulnak meg így a dolgaiktól, akik külterületeken élnek, és nincs náluk rendszeres szemétszállítás, vagy belterületen élnek, de nem rendezték a szolgáltatás díját, guberálásból élnek, vagy a szükségesnél kisebb kukára fizetnek díjat, és ezen nem is akarnak változtatni.
Hiába szervezne a város gyakrabban lomtalanítást, az illegális szemetelés akkor sem csökkenne Szentesen – igaz, változni sem fog semmi, amíg nem jár komoly büntetés a szemetelésért. A városellátó ezt válaszolta Dömsödi Mihályné önkormányzati képviselő egy korábbi interpellációjára. Kaotikus állapotok uralkodnak néha a szelektív gyűjtőszigeteknél, jelentette ki akkor a képviselő. Arra is kíváncsi volt, hogy mennyibe kerül a szemét eltakarítása, illetve az évi négy lomtalanítás.

Fotó: Králik Emese
Fotó: Králik Emese

Szentesen 35 szelektív gyűjtősziget üzemel, a lakosok egy része ezek mellé rakja le a hulladékot. A kukás autó, ha napi útja során arra jár, megáll mellette, a rakodók összeszedik a szemetet, a becslések szerint heti 3 tonnát. Emellett néhány hetente külön gyűjtőjáratot küldenek az alaposabb takarítás miatt. Ez évente mintegy 3,5 millió forint pluszköltséget jelent a városellátónak. A lakossági lomtalanítás 5,5 millióba, az évente négyszer megszervezett akció, valamint az illegálisan lerakott hulladék mennyisége nem függ össze, foglalt állást a városellátó. Egyrészt azért, mert amit a szigeteknél hagynak, nem lom, hanem jórészt szemét, másrészt pedig közvetlenül lomtalanítás után sem csökken még egy rövid időre sem a jelenség.

Azt tapasztalták, azok szabadulnak meg így a dolgaiktól, akik külterületeken élnek, és nincs náluk rendszeres szemétszállítás, vagy belterületen élnek, de nem rendezték a szolgáltatás díját, guberálásból élnek, vagy a szükségesnél kisebb kukára fizetnek díjat, és ezen nem is akarnak változtatni. A szabályszegők kézre kerítésében eddig a kamerák sem hoztak eredményt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvosi ügyeletet vált Eperjes

Március 1-jétől Fábiánsebestyén ügyeletéhez csatlakozik Eperjes. A szentesi központi ügyelettel felbontják a szerződésüket. Tovább olvasom