Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kamerával lesik a szemetelőket

Szentes - Szeméttelepet csinálnak a szelektívszigetek negyedéből Szentesen, ezután azonban már egyszerűbb lesz elkapni a tetteseket. Éjjel is látó kamerával figyelik a területeket, akit azonosítanak, feljelentik.
Törmelék, lom, állattetem és még ki tudja, mi egyéb kerül rendszeresen a szentesi szelektív hulladékgyűjtő szigetekhez. Amellett, hogy elcsúfítják a környezetet, ezek eltakarítása komoly feladatot ró a Városellátó Intézményre, ezért úgy döntöttek: lépéseket tesznek a jelenség visszaszorítása érdekében. Egy ideje kamerával figyelik a szemetelők körében legkedveltebb helyeket.

Éjszaka is jó minőségű képek készülnek az elkövetőkről. Foto: szentesinfo
Éjszaka is jó minőségű képek készülnek az elkövetőkről. Foto: szentesinfo


– Talán a könnyű megközelíthetőség, az elhelyezkedés vagy a környéken lakók miatt a város 38 gyűjtőszigetének mintegy negyede rendszeresen szeméttelepnek tűnik. Ezt megelégeltük, és vásároltunk egy középkategóriás, az álcázást, illetve az időjárás elleni védelmet biztosító burkolattal ellátott fényképezőgépet. A készülék, amely mozgásra kapcsol be, éjszaka is lát, így éjjel-nappal figyelhetjük a problémás területeket – árulta el az intézmény munkatársa, Kiss Ferenc. A kamera már bizonyított: a felvételeken látszik, hogy az éj leple alatt gyalogosan, de akár autóból kidobva is helyeznek el oda nem való dolgokat a lakosok. A szakember elmondta, hogy az illegálisan lerakott szemét jelentős része egy kis odafigyeléssel a szelektív gyűjtőkben, az otthoni kukákban vagy a berki hulladékudvarban is kiköthetett volna. Mivel az ötlet bevált, az eszközt mindig más-más helyen teszik majd ki.

Szemetelők buktak le Szentesen


– Külterületi részeket is figyelünk majd a kamerával, némelyik földút ugyanis sajnos nem sokban különbözik egy szemétteleptől – fogalmazott Kiss Ferenc. Az azonosítható elkövetők ellen szabálysértési feljelentést tesznek, az elkövetők 30 ezer forint pénzbírságra számíthatnak. A szakember hozzátette: ahelyett, hogy újabb területeket fedeznének fel a szemetelők, abban bíznak, hogy valóban visszaszorul az illegális lerakás.

Olvasóink írták

  • 1. csillogás 2012. augusztus 28. 19:40
    „Kár, hogy a pelust nem lehet szelektíven gyűjteni, pénteki nap ürítik a kukánkat és úgy kell beleszuszakolni az egyéb háztartási hulladékot, ami már a sok pelenkától nem fér nagyon. :)

    Rendkívül jó ötletnek tartom egyébként a kamerát!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarosan, divatosan Derekegyházon

A kislányok is megszerették a hímzést abban a csoportban, amelynek tagjai most már divatbemutatókat szerveznek a saját alkotásaikból. Tovább olvasom