Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Kamionosbosszantó útlezárás

Szentes - Ideiglenesen sem kaptak felmentést a nagy súlyú teherjárművek a belvárosba való behajtási tilalom alól, ma estig még biztos marad az 50 kilométeres kerülőút.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Nem látta a táblákat? – kérdeztük a lezárt vasúti átjáró előtt fékező személyautó sofőrjét. – De láttam, csak azt hittem, még előtte le tudok valahol kanyarodni – válaszolta a férfi, majd azt tudakolta: merre induljon, Szegedre menne. A Legrand melletti vasúti átjárónál néztünk szét, olvasóink ugyanis arra hívták fel a figyelmünket, hogy az ott folyó, néhány napig tartó felújítási munka sok bosszúságot okoz az autósoknak. Megtudtuk, hogy a MÁV Felépítmény Karbantartó és Gépjavító Kft. szakemberei dolgoznak ott, a vasúti útátjáró felújítását végzik, ezért azt a szakaszt ideiglenesen elzárták a közúti forgalom elől. Bár tábla jelzi, hogy a megszokott útvonalon nem lehet megközelíteni Hódmezővásárhelyt, a jelzések vagy nem elég feltűnők, vagy az emberek megszokásból vezetnek, mert amíg a helyszínen voltunk, egy kamiont és hét személyautót láttunk behajtani, majd visszafelé venni az irányt. A teherautók, kamionok vannak nagyobb bajban. Ezek a járművek a súlykorlátozás miatt nem közlekedhetnek a belvárosban, így Vásárhely felé – de ha csak Szentesnek az átjárón túli részére mennének is – a bevállalósabbaknak marad egy földúton való átosonás, vagy a Közút Zrt. által kijelölt Fábiánsebestyén–Nagymágocs–Derekegyház–Szentes, több mint 50 kilométeres körjárat.

Pár perc alatt nyolc járművet számoltunk, amely belefutott az útlezárásba. Fotó: Králik Emese
Pár perc alatt nyolc járművet számoltunk, amely belefutott az útlezárásba.
Fotó: Králik Emese

A városháza műszaki osztálya ideiglenesen sem adott felmentést a nagy súlyú teherjárműveknek a belvárosba való behajtási tilalom alól, erre egyszerűen nem alkalmasak erre az utak, mondták. Az átjáró felújítása már nem tűrt halasztást, írta a Közút Zrt. sajtóosztálya. Egyedüli lehetőségként jött szóba a hosszú terelőút, hozzájárulásukban azonban kikötötték, hogy minden panaszt és esetleges kártérítési igényt a kivitelezőnek kell kezelnie. A tervek szerint legkésőbb ma este megszűnik a lezárás.

Jövő héten indul a belvárosi útfelújítás

A szentesi városközpont- rehabilitációs programban megvalósuló Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, illetve Ady Endre utca útfelújítási munkálatai augusztus 21-étől kezdődnek. A Kossuth utca Petőfi Szálló előtti részén és a Petőfi utcán (a buszpályaudvarhoz vezető torkolat kivételével) augusztus 21-étől november 30-áig teljes szélességében lezárják az utat. A Kossuth téri körforgalmat és az Ady Endre utcát részlegesen zárják le, csak a célforgalom hajthat be oda szeptember 15-éig, majd ezt a szakaszt is elzárják a forgalom elől. A munka kivitelezője, az UNIBAU Épszer Kft. felvonulási területként a Fehér Ház előtti teret veszi igénybe.

Olvasóink írták

  • 1. Beroesz 2013. augusztus 15. 20:20
    „Meghökkenve látom a képen, hogy nem csak a Szentes-Orosháza vasútvonal útátjáróját javítják, hanem a mellette lévő, évek óta vonatot nem látó iparvágányt is. (A képen balról a harmadik, csákányt tartó munkás ebben áll benne.)

    Talán megszüntetik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlik a pénz az életéért küzdő Sipos Editnek

Az egykori szentesi vízilabdás, Sipos Edit az életéért küzd. Barátai, játékostársai, ismerősei elhatározták, valahogyan segítenek neki ebben a harcban. Tovább olvasom