Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Kapott áramot a kutyamenhely

Szentes - Sikerült leküzdeni a pénz hiányát és a hivatali útvesztőket, évek után kábelen megy az elektromosság a szentesi kutyatelepre. Német adományozók segítettek.
 Átalakul a rossz fagyasztó

Használható, de akár rossz hűtőt, fagyasztót is elfogadnak, mondta Deák Ferenc. Ha már tönkrement, nekik még jól jöhet, hiszen hőszigetelt, tovább eláll benne a fagyasztott eledel. A végképp semmire sem jó darabokat sem dobják ki: kényelmes kutyaházat készítenek belőle.

Nagy napja volt a HEROSZ menhelynek, végre van villany! – írták örömmel a szentesi kutyatelep Facebook-oldalán. Nem véletlen, hogy ennyire lelkesen tették közhírré a dolgot, hiszen a villamosságra régen vártak, és nagy változást jelent majd számukra. A téglagyár mögött lévő telepről többször írtunk. Legutóbb – éppen ezzel a hiányossággal kapcsolatban – azt: három éve határozták el, hogy bevezettetik az áramot a téglagyári trafótól, a tervek, az engedélyek azóta a fiókban hevernek, mert a kivitelezés költséges, és a belvíz is hátráltatta a munkát.

A hivatali út sem volt egyszerű, a téglagyár felszámolás alatt áll, először találni kellett valakit, aki eljárhat a nevükben. A több mint egymillió forint árú fejlesztést készpénzben és kábelekben a menhelyet támogató német Second Hand Hunde in Not Állatvédő Egyesület biztosította. Külön köszönet illeti Elisabeth Jakatot, valamint Angelika Paprotnyt és férjeiket, emelték ki.

Most már sokkal könnyebb lesz hűteni az eledelt – mutatta Deák Ferenc. A szerző felvétele
Most már sokkal könnyebb lesz hűteni az eledelt – mutatta Deák Ferenc. A szerző felvétele

– A konténerben már bent van az áram, a kútig is elvittük. El sem tudom mondani, mekkora változást jelent ez az életünkben – tudatta a menhely vezetője, Deák Ferenc.

– Eddig aggregátort használtunk, ami sokat fogyaszt, ezért csak akkor kapcsoltuk be, amikor már nagyon muszáj volt. Sokkal könnyebb lesz a víz felhúzása, de a hegeszteni valót sem kell majd hazahordani, ahogy eddig tettük. A napi munka addig tart majd, ameddig mi szeretnénk, nem zavar haza a sötétség. De az olyan apróság sem elhanyagolható, hogy a sok használattól estére lemerült telefonunkat fel tudjuk tölteni. Ami pedig talán a legfontosabb: hűteni tudjuk az állatok eledelét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgálják, kié volt a szennyezett paprika

A fővárosban vizsgálják azoknak a Szentes környéki termelőknek a paprikáit, akiktől a vegyszerrel szennyezett áru származhat. Tovább olvasom