Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Karakteres képek Szentesen

Szentes - A személyes mondanivalót keresték az alkotásokban a zsűritagok – Baricz Katalin, Kasza Gábor és Telek Balázs fotóművész – szerdán a 17. Alföldi Fotószalon képeinek elbírálásakor Szentesen.
A beküldött több mint 300 fotográfia változatos technikával készült, a témakör pedig a természetképtől az elvontabb kompozícióig számtalan ágat ölelt fel.

– Autodidakta, jó értelemben vett amatőr alkotások érkeztek – számolt be a Szentesen első alkalommal zsűriző Kasza Gábor. – Az ítéletalkotás legnehezebb része talán megérezni, kinek az anyaga a legszemélyesebb vagy a legprogresszívebb. Jó néhány alkotással kapcsolatban úgy fogalmaztam: korrekt kép, azonban – mivel ennek a pályázatnak művészi céljai vannak – arra törekedtünk, hogy a díjakat karakteres alkotók kapják – magyarázta Kasza Gábor.

Hosszas eszmecsere után választották ki a legjobb 60 alkotást a zsűritagok. A szerző felvétele
Hosszas eszmecsere után választották ki a legjobb 60 alkotást a zsűritagok.
A szerző felvétele

A fotószalon első és második díját két kecskeméti alkotó, Szabó Maya és Zvaló Lászó kapta. Harmadik lett a szentesi Nagy István. Különdíjban részesült többek közt Törköly József (Szeged), valamint Roboz István (Deszk). A fotószalon október 23-ától tekinthető meg a szentesi ifjúsági házban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adakoznak a szentesi képviselők

Szentes - A város képviselő-testülete segít a Koszta József Múzeumnak: a városatyák összeadják a… Tovább olvasom