Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Kartellszezonvég

Szentes - Csendélet a szentesi Tisza-parton. Ez sem az, aminek látszik.
„Nem történt kartellezés a dinnyetermesztők védelmében született megállapodás során" – nyilatkozta Budai Gyula államtitkár a Kossuth rádiónak. „Igen, kartelleztünk, a magyar termelők érdekében. A Gazdasági Versenyhivatal is azt mondta, hogy én kartellezek. Igen? És akkor mit tudnak velem csinálni? Vagy a minisztériummal? Vagy a kormánnyal?" – ezt is ő mondta, egy gazdáknak rendezett fórumon. Ezzel hosszú időre muníciót adott a kormány bírálóinak. Pedig talán a tapasztalat fontosabb: nagyon nehéz hatékonyan megvédeni a magyar termelők érdekeit a szabadpiacon, de mint a mellékelt ábra mutatja, nem lehetetlen. Ez valószínűleg másutt sem megy másként.

Fotó: Maczelka Lászlóné
Fotó: Maczelka Lászlóné

A dinnyeszezon közben lassan véget ér, és Maczelka Lászlóné szentesi olvasónk fotója alapján úgy tűnhet, mintha már olyannyira kezdene devalválódni a dinnye, hogy felbontatlanul dobálják a Tiszába. Ez azonban csak a látszat. A fotón látható görögdinnye ugyanis – ez a merüléséből megállapítható – igazából gumilabda.

Olvasóink írták

 • 4. Bellaciao 2012. augusztus 24. 08:54
  „Ha Fidesznek szöcsketermelő képviselője lesz, akkor a szöcske árát emelik fel. Budai odavaló ahova az ellenzéket szerette volna küldeni koncepciós eljárásokkal. A magyar dolgozó éhbérér dolgozik, a kormány meg azon van, hogy ami legalább megvehető árú, annak az árát feltornázza. A megyesegyházi polgármester dinnyeföldjén közmunkások dolgoznak, majd jó drágán eladja a dinnyét extra haszonnal. Milyen ország ez?”
 • 3. studyfy 2012. augusztus 22. 21:22
  „Mozimasiniszta, no ez az amivel ezelőtt és ezután sem fogok egyetérteni! Ami törvénytelen - mindegy ki követi el -, az törvénytelen mindenkinek!”
 • 2. Puttony 2012. augusztus 22. 09:31
  „Talán a gazdákat kellene összefogásra ösztönözni pl. értékesítési szövetkezetek által, talán a haszon is nagyobb lenne és a versenyszabályok sem sérülnének. Tényleg kérdezzünk már meg egy termelőt, hogy idén jobban jártak e?
  Miért mindig a politikusok mondják meg ki járt jól, az érintettek véleményét is elolvasnám. (Budai se sértsen törvényt! elvégre azokat kellett volna lebuktatnia aki az emútnyóvévben ezt tették)”
 • 1. Mozimasiniszta 2012. augusztus 22. 08:35
  „Na és...(hogy klasszikust idézzek) ...ha a termelők jobban jártak (nem jól !) mint a múlt években ...akkor egye-fene”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazafelé teker Londonból Cseuz László

Mindent megtesz, hogy péntek este 7-re itthon legyen – üzent a napokban Németországból Cseuz László 68 éves szentesi testnevelő tanár. Tovább olvasom