Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Katonai ösztöndíjat kapott Csík Gergő

Szentes - Az országban mindössze harminc középiskolás kapta meg idén a Honvédelmi Minisztérium által kiírt Béri Balogh Ádám katonai ösztöndíjat. A szentesi Zsoldos-középiskola rendészeti osztályában tanuló Csík Gergő is a díjazottak között volt.
Ahhoz, hogy elnyerhesse, pályáznia kellett, az egyik alapfeltétel a 4,5 fölötti tanulmányi átlag volt. Gergő ezt magabiztosan teljesítette: az elmúlt tanévet közel kitűnővel zárta.

A szerző felvétele
A szerző felvétele

A szegvári fiatalember a 12. R osztályban tanul, katona édesapja példáját követve már fiatalon eldöntötte, hogy később ő is egyenruhát ölt. – Az, hogy a hazámat szolgálhatom, a legszebb szakma, amit csak el tudok képzelni – érvelt a választása mellett. Nagyon készül az érettségire, később nyelvvizsgát tesz, a jó teljesítmény nem csak az érdemjegyek miatt fontos számára. Jövőre már a nemzetvédelmi egyetem hadtudományi karán szeretne tanulni, ahová általában 16-szoros a túljelentkezés. Nagy álma, hogy Szolnokon a különleges erőknél lövészként szolgálhasson. A most elnyert ösztöndíjjal havonta 15 ezer forintot kap, ami nagy segítség az érettségi évében.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét eurót ér a szentesi kacsa nyelve Pekingben

Évente több száz tonna áru utazik a Távol-Keletre a Hungerittől, ott kelendő a libaláb, a szárny, a zúza, sőt a fej és a bél is - utóbbi tisztítás után, sütve. Tovább olvasom