Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Kedvelt lett a szentesi megyeháza

Tavaly januárban bállal nyitott Szentesen a felújított megyeháza, amely azóta konferencia- és kulturális központként működik. Az elmúlt évben hatmillió forint bevétele volt az intézménynek.
2006. január 22-én bállal nyitott a felújított szentesi megyeháza, mint konferencia- és kulturális központ. A bálra csak nagy nehézségek árán lehetett jegyet szerezni, ezért az idén már kevesebben próbálkoztak ezzel, kevesebben is vettek részt az egyébként nagyon jó hangulatú rendezvényen. Az épület külső és belső eleganciája, környezete már az első évben vonzotta a vendégeket. Elsősorban megyei cégek és vállalatok bérelik ki a termeket, hogy konferenciát, megbeszéléseket tartsanak a patinás falak között. Szakmai továbbképzések helyszíne a megyeháza, emellett az önkormányzat is teret kér magának az épületben.

A termek ára

A nagyteremből nyíló két kisebb terem, a zöld és vörös terem, valamint a galéria bérleti díja egy napra 40 ezer forint. A kisebb termeket egy órára is igénybe lehet venni, ez esetben 6 ezer forintot kell fizetni. A nagyterem ára egy napra 80 ezer forint, óránként pedig 13 ezer 500 forint az alapdíj. A díjak az áfát nem tartalmazzák.

Tavaly összesen 42 szakmai találkozót tartottak a Kossuth téri épületben. Nyolc koncert, négy kiállítás, öt állófogadás és tizenkét szabadtéri színházi előadás vagy koncert szerepel az elmúlt évi statisztikában. Kristó Carmen szerint jól sikerült a bemutatkozás. A konferencia- és kulturális központ vezetője elmondta: tavaly hatmillió forint bevétele lett az intézménynek, minden harmadik napon tartottak valamilyen rendezvényt. A pénzügyi egyensúlyhoz az kellene, hogy egy héten négy alkalommal legalább négy órán át minden terem foglalt legyen. Az intézmény vezetője szerint előnyt jelentene, ha volna a városban egy szálloda.

A megyeháza bérleti díjai némiképp magasabbak, mint a szentesi éttermekben vagy művelődési intézményekben elkért teremdíjak, ami nyilvánvalóan a hely minőségével hozható összefüggésbe. Ugyanakkor nem marad el a megye más városaiban, nívós szállodáiban elkért hasonló szolgáltatások áraitól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázmilliós beruházás kezdődött Szentesen

Elkezdődött Szentes külső városrészében, Nagyhegyen is a csatornázás, amely mintegy 200 millió… Tovább olvasom