Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Kedvezményt adnak a házi bekötésekre Nagymágocson

Nagymágocson elkészült a szennyvízhálózat gerincvezetéke, a lakosság csatlakozhat a rendszerhez. Augusztusban kezdődhet a próbaüzem, ha addig a lakosság megfelelő számban végezteti el a házi bekötéseket.
– A szennyvízberuházás 1 milliárd 143 millió forintba kerül. Ehhez az összeghez eredetileg 82 százalékos támogatást nyert településünk. Időközben az önrészhez is jelentős mértékű támogatást nyertünk, így a projekt 95 százalékos támogatottságot élvez – tudtuk meg Atkári Krisztián polgármestertől.

A szennyvízhálózat féléves próbaüzeme a tervek szerint augusztusban kezdődik. – Ennek feltétele, hogy az érintett ingatlanok 40 százaléka csatlakozzon a rendszerhez. Eddig azonban még csak mintegy 20 százalékban történt meg a rákötés – említette meg a településvezető.

Atkári Krisztián elmondta, az önkormányzat cége, a Nagymágocsért Nonprofit Kft. kedvezményes áron végzi el a rákötéseket: beszerzési áron adják a szükséges anyagokat, és a munkadíjat is a piaci ár alatt számítják fel. A kedvezményes anyagárat azoknak is biztosítják, akik mással végeztetik el a rákötést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős emberek és újszülöttek a falunapon

Idén Dóczi Jusztinát tüntette ki Nagymágocs képviselő-testülete a település legrangosabb díjával, amelyet a szombaton megrendezett falunapon adtak át. Tovább olvasom