Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kékfényben a volt klubelnök

Szentes - 330 kisbefektetőnek összesen egymilliárd forint kárt okozott egy álbrókercég, amelynek egyik alapítója szentesi kötődésű – a vizsgálat eddigi eredményeiről a közszolgálati tévécsatorna Kékfény című műsora számolt be. A károsultak közül is többen szentesiek.
Ősszel még csalást emlegettek, azóta viszont jogosulatlan pénzügyi tevékenységre módosult a vád azzal az üggyel kapcsolatban, amelyben 330 kisbefektető fut a pénze után. Ők összesen mintegy egymilliárd forintot adtak át egy budapesti férfi vezetése alatt működő, a Seychelle-szigeteken bejegyzett brókercégnek. A pénzügyi felügyelet már 2011 óta figyelte a társaság tevékenységét, és annak ellenére, hogy honlapján jelezte, befektetési szolgáltatás nyújtására vonatkozó engedéllyel nem rendelkezik a cég, mégis sokan bedőltek a magas hozamot ígérő ajánlatnak. Minderről hétfői műsorában számolt be a közszolgálati tévécsatorna Kékfény című bűnügyi magazinja.

A Kékfény stábja felkereste az ügyvezetőt, akit több hónapos előzetes letartóztatás után nem rég engedtek szabadon. Az októberben elfogott férfi nem vállalta a riportot, képmása nyilvános bemutatásához sem járult hozzá. Így nem is volt látható a felvételen, amelyen végül ügyvédje szólalt meg, és azt mondta, álláspontjuk szerint nem jogszabályellenes, amit tettek. A budapesti férfi üzlettársának több fényképét viszont bemutatták a riportban. Neve mellett az előéletéről azt is megtudhatták a nézők, hogy korábban a Szentesi Vízilabda Klub elnöke volt. Az is elhangzott a műsorban, hogy a szentesi kötődésű M. M. nem áll körözés alatt. A budapesti férfi ügyvédje azt mondta a riport készítőinek, hogy ő nem, csak a külföldön tartózkodó M.M. férhet hozzá a külföldi számlán lévő pénzhez. Szakemberek arról nyilatkoztak a Kékfénynek, hogy polgári peres eljárás keretében szerezhetik vissza pénzüket a károsultak. Akik között – információink szerint – jó néhány szentesi is van.

Olvasóink írták

  • 1. éljenszentes 2013. március 13. 15:16
    „A befektetőknek mindegy, hogy a brókernek rendben vannak-e az engedélyei, amíg fut a szekér és jól fial a pénzük.
    Bezzeg, amikor nem jön be a tőzsdézés, szaladnak segítségért a rendőrségre...
    Szerintem, bár nem ismerem a konkrét ügyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számháború Szentesen

Nem hagyhatjuk szó nélkül Szirbik Imre polgármester adósságkonszolidációval kapcsolatos nyilatkozatait, fejtette ki Antal Balázs Tibor (Fidesz) önkormányzati képviselő. Tovább olvasom