Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Kényszerszlalom Szentesen

Szentes - Öt betonoszlop is útban van a szentesi Aldi Áruház környékén. Az elhúzódó engedélyezés miatt maradt félbe az építés a Csongrádi úton. A rendhagyó szlalompályán még egy hónapig gyakorolhatnak a közlekedők.
Egy hónapja nyílt meg a szentesi Aldi Áruház és a vele szomszédos Park Center, a Csongrádi út ezen szakasza mégis még mindig munkaterület. Ezt az is észrevenné, aki nincs felvértezve építőipari tudással, hiszen ritkán lát olyat az ember, hogy a nyomvonal közepén álló betonoszlopokat körbeaszfaltozzák, majd ráengedik az útra a forgalmat. Márpedig így járt el a kivitelező, aki néhány napja le is vonult a területről.

Összesen öt – már nem odavaló – villanypózna ágaskodik a Kis Zsigmond utcai kereszteződésben és a Pikoló söröző előtt. Az önkormányzattal kötött megállapodás szerint a beruházó cégek feladata ennek a csomópontnak a kiépítése. Korábban úgy nyilatkoztak lapunknak a szentesi városházán, hogy év végéig be kell fejeződnie a munkának. Ehhez képest most már biztos, hogy még egy hónapig gyakorolhatnak a közlekedők a rendhagyó szlalompályán. Az áruházépítésnél fővállalkozó Grabarics Kft.-től azt az információt kaptuk, hogy az elhúzódó engedélyezetési eljárás miatt várhatóan csak január közepén tudják áttelepíteni az útban álló oszlopokat. Bár nincs összefüggésben ezzel, az áruházak felőli buszmegálló kialakítását is csak jövőre fejezi be a kivitelező, ott ugyanis még a tervek módosítása is hátravan.

Útban az oszlopok a szentesi Aldinál – egy darabig még kerülgethetik őket. Fotó: Bíró Dániel
Útban az oszlopok a szentesi Aldinál – egy darabig még
kerülgethetik őket. Fotó: Bíró Dániel

Megkerestük a villanyoszlopok gazdáját, a Démászt is: meddig éktelenkednek póznái az úttest közepén. Közleményben azt a választ kaptuk, a hálózati elosztó kft.-vel kötött megállapodás szerint a légvezeték oszlopainak kiváltása csak a földkábel fektetését követően, előreláthatóan 2009. január 20. és 29. között fog elkészülni. Az áruház megnyitását decemberben ez az átmeneti állapot tette lehetővé.

Olvasóink írták

  • 1. Sziti 2008. december 30. 00:14
    „A kép allapján nincs útban.
    Aki nem tud mellette elhaladni az menjen neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágul a tenisz és az úszás Szentesen

Szentes - A teniszezőket, a hajnali úszókat és a kabinbérlőket érinti leginkább az önkormányzat 2009-es szolgáltatási díjlistája Szentesen. Tovább olvasom