Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Képzeletben bejárták a szentesi térséget

A szentesi kistérség jövőképét keresték tegnap délután a Megyejárás című programsorozat keretében a felújított egykori megyeháza dísztermében.
A megyei közgyűlés elnöke, Frank József úgy fogalmazott, hogy közös gondolkodásra hívták a város és a környező hét község képviselőit, arra keresve választ: milyen kitörési pontokat kell figyelembe venniük a fejlődés érdekében. A kistérség fejlesztéséhez hitre, tudásra, munkára és összefogásra van szükség – összegezték.

Szentes polgármestere, Szirbik Imre szerint a városban bármi is történik, kihatással van a környező településekre. Mint mondta, akkor élhető egy település, ha az emberek otthon érzik magukat benne. Ehhez mindenekelőtt munkahelyekre van szükség. Nélkülözhetetlen azonban – folytatta –, hogy az állástalanok megfelelő tudással rendelkezzenek a feladatuk ellátásához. Elhangzott továbbá: Európa legnagyobb geotermikus energiamezője van a térségben, amelyet nemcsak a mezőgazdaságban, hanem a gyógyturizmusban is hasznosítanak. A térségben előállított élelmiszerek kapcsán azt hangsúlyozta a polgármester: legyünk Európa spájza és konyhája, ahonnan jó minőségű termékek kerülnek piacra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siker lett Szentesen a White Party

Lila UV-fényben, fehér ruhában táncoltak a Karahana együttes zenéjére a szentesi megyeházán… Tovább olvasom