Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kerékpáros szlalom a szentesi laktanyánál

Szentes - Igencsak megnehezíti a közlekedést a szentesi laktanya mellett az, hogy a másik oldalon lévő építkezés miatt lezárták a kerékpárutat. A bicajosok a 45-ös főútra szorultak. Baleset még nem történt, a rendőrök naponta többször is járőröznek. A lezárás akár az év végig is eltarthat.
Rendesen megizzasztja a járművezetőket és a bicikliseket az, hogy a Park Center és Aldi Áruház építése miatt a szentesi laktanyánál nemrég lezárták a kerékpárutat. Az építkezésről ki- és oda behajtó teherautók amúgy is lassítják a Szentes és Csongrád közti forgalmat. A főútra szoruló kerékpárosok pedig az autóforgalom előtt haladnak.

Mi is tapasztaltuk, milyen végighajtani ezen az útszakaszon. A kerékpárosoknak biztosan nem életbiztosítás, hiszen a nagyobb járművek egy része kényszerűségből centiméterekkel suhan el a bicaj mellett. – Jobban kell figyelnie mindenkinek, engem egy hét alatt kétszer is majdnem elsodortak – árulta el Nagy Tibor kerékpáros.

A Csongrádi út érintett szakasza. A kerékpárosok is az úttestre kényszerültek. Fotó: Bíró Dániel
A Csongrádi út érintett szakasza. A kerékpárosok is az úttestre kényszerültek.
Fotó: Bíró Dániel

A biciklisek egy része viszont annak ellenére sem húzódik le az út szélére, hogy közvetlenül a háta mögött feltorlódik a kocsisor. Helyette többen is párosával, egymással beszélgetve haladnak, egészen addig, amíg a laktanyánál le nem fordulnak az útról.

– Rendszeresen ellenőrizzük az érintett szakaszt, illetve azt, betartják-e a közlekedők a 30-as sebességkorlátozást – mondta lapunknak Koncz Tibor hadnagy, a Szentesi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője. A jelenleg a közlekedési osztály munkáját is irányító rendőrtiszt hozzátette: az utóbbi időben nem történt itt baleset.

Hogy meddig tart a Park Center és az Aldi építésével kapcsolatos kerékpárút-lezárás, azt tegnap nem tudták megmondani a szentesi városházán. Cseuz Andrástól, a műszaki iroda ügyintézőjétől viszont arról értesültünk, hogy az építkezés során módosítani fogják a bicikliút jelenlegi nyomvonalát, összefüggésben a Kis Zsigmond utcai csomópont átépítésével. Ezzel egy időben áthelyezik a most még az Aldi közelében lévő buszöblöt is. A munkálatok az eredeti ütemterv szerint az év végéig tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3790 emberről gondoskodnak megyeszerte

Szentes - A szentesi Dajka Józsefné és a mórahalmi Rozsnyainé Hódi Mária kapta idén a Csongrád Megye… Tovább olvasom