Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Kerékpárút épül Szentesen

Még az idén megépül Szentesen a Csongrádi úti kerékpárút újabb szakasza. A mintegy 150 millió forintos beruházás kivitelezője a Hódút Kft.
Folytatódik a Csongrádi úti kerékpárút építése. Fotó: Tésik Attila
Elkezdődött a Csongrádot és Szentest összekötő kerékpárút építése a Kurca-parti településen. Ebben a városban a tiszai strandhoz vezető útig már korábban megépült egy szakasz. Most ennek a folytatása készül a regionális operatív program keretében. A szentesi munkák két ütemben valósulnak meg. Az idén kialakítják a liget bejáratától a Váradi Lipót Árpád utcáig vezető részt. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint így már kerékpárúton közlekedhetnek a szentesiek a liget bejáratától egészen a tiszai strandfeljáróig.

A második szakasz a folyó gátján vezet. Ezért a kerékpárút továbbépítése a tavaszi árvíz levonulása után kezdődhet. A szentesi oldalon ugyanis mintegy másfél kilométeren a gát tetején vezet majd a biciklistáknak kialakított út. Ehhez azonban még a gátat is fel kell újítani, és a magasítására is szükség van a kerékpárút építése előtt. Az Atikövizig szakemberei úgy ítélték meg, hogy a fagyok beállta előtt nem célszerű megbontani az árvízvédelmi rendszert. Mindent összevetve a kerékpárút szentesi szakasza jövő nyárra vagy ősz elejére készülhet el. A beruházás 156 millió forintba kerül, s a munkát közbeszerzési eljárással nyerte el a Hódút.

A Vásárhelyi úti viták kereszttüzébe került kerékpársávval ellentétben az új bicikliutat elválasztják az úttesttől. A Csongrádi úti kerékpárutat a tervek szerint összekötik majd a Vásárhelyi úti sávval is a Kossuth utca rekonstrukciója után. Ezzel pedig bekapcsolódhat a rendszerbe az Ipartelepi úti és a nagyhegyi városrészben már régen kiépült kerékpárút is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Püspöki áldás a szentesi templomra

Örömünnep volt tegnap délelőtt a huszonegymillió forintért felújított szentesi evangélikus… Tovább olvasom