Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Késelés a focimeccs után - feladták magukat

Szentes – Lefújták a meccset Szentesen, amikor egyszer csak megkéseltek egy szurkolót. Országos elfogatóparancsot adtak ki a tettesek ellen, akik feladták magukat.
Önként jelentkezett a Szentesi Rendőrkapitányságon a körözés alatt álló testvérpár, akiket azzal gyanúsít a rendőrség, hogy a szombati Szentesi Kinizsi-Tápé meccs után lábon szúrtak egy férfit, míg egy másikat bántalmaztak. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A testvérpár vasárnap önként jelentkezett a rendőrkapitányságon. Kihallgatásuk során részben beismerő vallomást tettek. Velük szemben a további büntetőeljárást testi sértés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Szentesi Rendőrkapitányság folytatja le.


Korábban írtuk:
A Csongrádfoci.hu honlap számolt be arról, hogy Szentesi Kinizsi-Tápé megyeegyes bajnoki után megkéselték az egyik szurkolót. A honlap a drukkerek Facebook-oldalára hivatkozik, ott kevésbé árnyaltan fogalmazták meg a történteket. „Több emberünk most is a rendőrségen van, a megszúrt srác még a kórházban. Nem gondoltuk, hogy ilyen megtörténhet a városunkban" – írják a szurkolók.

A késelést a rendőrség is megerősítette, ők árnyaltan fogalmaznak: „egy 21 és egy 18 éves szentesi fiatalt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy augusztus 17-én este egy helyi rendezvényen lábon szúrtak egy férfit, míg egy másikat bántalmaztak. Mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói néhány percen belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helyi testvérpár gyanúsítható. A két férfi jelenleg szökésben van, ezért velük szemben testi sértés bűntettének kísérlete miatt országos elfogatóparancsot bocsátott ki a rendőrség."

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. HAJDÚKFOKOSA 2013. augusztus 19. 14:11
  „mindenki tudja a foci mecsekre fogyatékos állatok járnak, és nem szurkolni hanem örjöngeni, 5 locsolo kocsi tele kénsavval és hajrá ha valamelyik ugat a mecs közbe”
 • 22. dugo 2013. augusztus 19. 12:17
  „Ez gyilkossági kísérlet. Mivel élet kioltására alkalmas tárgyal támadt a sértette. Ja őrá a törvények nem úgy vonatkoznak mind a Magyarra.”
 • 21. ihose 2013. augusztus 19. 11:14
  „ja hogy ők azok. .
  "Összetörte az autóját, majd egy fémcsővel is megfenyegette apját négy fiatalember 2013. február 24-én Szentesen.
  Még nem tudni, hogy mi vezetett a családi vitához a szentesi Deák Ferenc utcában, de arról értesítették a rendőrséget, hogy L. Zoltán és L. Ádám több alkalommal nekihajtott apjuk bejárón parkoló autójának, majd őt magát is el akarták ütni. Később két társukkal, K. Sándorral és K. Istvánnal visszatértek, ismét fenyegetőztek, majd egy vascsövet is elővettek. Végül a helyszínen lévő rendőrök tudták csak a kedélyeket lecsillapítani. Ezután a testvérpár valamint két társuk ismét autóba pattant és elmenekültek a helyszínről."”
 • 20. almostevil 2013. augusztus 19. 10:37
  „Az a baj, hogy a foci szó hallatán legelőször senkinek sem maga a sport jut eszébe, hanem túlnyomó részt ilyenek: késelés, rendbontás, barmok, gagyi, béna, verekedés és még sorolhatnám...”
 • 19. perzekutor 2013. augusztus 18. 22:16
  „Nos, némi ferdítés is van a dologban! Ahogy én értesültem az esetről, az sem elhanyagolható dolog, hogy a "bátor" szurkoló (ha egyáltalán szurkoló volt) először belekötött a teljesen érdektelen, passzív etnikumba ( valóban nem Norvég csere diákról van szó), több alkalommal megütötte, majd társai közbelépése sem tudta megakadályozni abban, hogy fejbe rúgjon az embert. Tudtommal ebből alakult ki a csetepaté. A szurkolókat szerintem nem állították elő, csak idézték szóban, soron kívül! Az előállítás jelen esetben csak a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személlyel szemben jogszerű. Nyilván nincs mentség arra, hogy a távozó "későbbi" sérültet megszúrják! Azt gondolom, hogy ez az eset úgy kezdődött, hogy az elkövető visszaütött. Szerencsére a Sport Szállónál van kamera, így az eset tisztázása viszonylag egyszerű lehet, illetve további térfigyelő kamerák is tisztázhatják kinek mi volt a sara az eset kapcsán. Én azt gondolom, hogy felesleges a népuszítás, a dolgot bízzuk az illetékesekre. Biztos vagyok abban, hogy bőrszíntől függetlenek tudnak maradni és a kamerák képe alapján képesek az objektív valóság rekonstruálására! Ja, és a testi sértésnek valóban van kísérleti alakzata, nem csak az emberölésnek, ha az eszköz, az erő, a szúrás iránya alkalmas lehetett volna arra, hogy súlyosabb sérülés is kialakuljon. Nyilván nem az elkövető anatómiai ismeretei nyújtottak abban segítséget, hogy ez így alakult, hanem a véletlenek sorozata. Ez pedig orvos-szakértői kérdés, nem pedig laikusok vagdalkozásának tárgya! És végül szeretném leszögezni, hogy a focimeccshez semmi köze a kialakult szituációnak, hacsak az nem, hogy a meccsről távozó "szurkoló" lett a későbbi sérültje a konfliktusnak. Fontos megjegyezni, hogy Szentesen a sportesemények biztonságosak, itt nem szokás a szurkolás közben az ilyen magatartás, mint ahogy ez most sem történt! A Kinizsi mérkőzései igenis biztonságosak!”
 • 18. Kircsi 2013. augusztus 18. 20:38
  „Mielőtt vért fröcsögnétek, és huliganizmusról beszélnétek: Helyi tolvaj "fiatalok" szurkáltak meg helyi nézőket. Épen orbán vitya rejtett erőforrásai voltak az elkövetők.”
 • 17. macs 2013. augusztus 18. 19:24
  „4. imre57,
  a pálya VIII. kerületben van és a polgármester Dr. Kocsis Máté (FIDESZ).”
 • 16. cumania 2013. augusztus 18. 18:47
  „Én a felcsútnak szurkolok... Hajrá!!!”
 • 15. pachakuti 2013. augusztus 18. 16:47
  „A"a nemzeti kisebbségek azzal válnak a politikai nemzet részeivé, ha megőrzik értékeiket, és azokkal gazdagítják a közösséget, ezért üdvözöljük és bátorítjuk mindazokat a kezdeményezéseket és erőfeszítéseket, amelyeket a hazai kisebbségek gazdag kultúrájuk megőrzéséért és hagyományaik megújításáért tesznek."
  /Áder János/”
 • 14. osszeomlas 2013. augusztus 18. 16:35
  „"testi sértés bűntettének kísérlete" ilyen létezik? Gyilkossági kísérlet mondjuk!”
 • 13. DONF 2013. augusztus 18. 14:48
  „Már megye I-ben is ilyen indulatok forrnak???”
 • 12. Ferrer 2013. augusztus 18. 14:27
  „Ez a magyar foci ma..”
 • 11. sajtardezso 2013. augusztus 18. 14:23
  „"Bár rohadtul nem ez a lényeg, sok embernek csupán ennyi jön le az egész történetből, szóval szögezzük le: nem általánosítottunk, meg nem a "gonosz rasszista kisördög" bújt elő belőlünk, csupán tényeket közöltünk. A késelő és társai cigányok voltak.
  Nem tudunk mit kezdeni a dologgal, írhatnánk, hogy norvégok, vagy svájciak voltak, de érdekes módon nem.
  Társaink állapotáról és a további fejleményekről később beszámolunk" - olvasható a drukkerek facebook-oldalán.”
 • 10. superlamps 2013. augusztus 18. 13:57
  „már megint ezek a norvég cserediákok... vicc, hogy ezek a férgek élnek, mint hal a vízben. Kéne nekik egy rezervátum, ahol egymástól lophatnának, meg késelhetnék egymást, aztán hátha egyszer csak az utolsó is elhullik...”
 • 9. StencilAtya 2013. augusztus 18. 12:19
  „7. falusi01 2013.08.18. 11:35

  mert az rasszizmus lenne.”
 • 8. Puttony 2013. augusztus 18. 11:37
  „Imre 57!
  Mi köze a polgármesternek a focihuliganizmushoz! Szentes is pályázott már a Sporttelep fejlesztésére, de a foci a fityiszes lehet csak a mai Mo-on! Igen a lelátók az erőszak és nyílt rasszizmus kiskertjei hazánkban. Az állam feladat lenne a rend biztosítása a stadionokban, erre nem képes vagy nem is akar változást (el lehet dönteni). Késelni csak passzióból nem szoktak...valami vélt vagy valós sérelem biztos van az ügy mögött. Tegnap egy gettóparancsnokra emlékeztek a Fradi szurkolók az MTk meccsen. Szégyen!!!”
 • 7. falusi01 2013. augusztus 18. 11:35
  „Akkor miért nem lehet neveket és fotókat kitenni? Minél hamarabb kézre kellene keríteni őket!”
 • 6. queenmargareth1 2013. augusztus 18. 11:21
  „a magyar szurkolók.nevetséges.obán meg nyírhatja a füvet pár év múlva a stadionjában, mint Forrest Gump, bár Forrest ügyesebb volt.”
 • 5. 751510 2013. augusztus 18. 11:20
  „Ilyenek ezek a "fiatalok"...”
 • 4. imre57 2013. augusztus 18. 11:04
  „csonakos. Ez a pálya már sok évtizede megvan nem a FIDESZ építette. a polgármester meg Szoci.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fábiánsebestyénben találkoztak a megye vadászai

A hangsúly azon volt, hogy a szakma és a társadalom közeledjen egymáshoz. Tovább olvasom