Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Késésben a frekvenciapályázat

Szentes - Képtelen tartani a határidőt a Médiatanács: továbbra sem született döntés arról, hogy a két pályázó közül melyik cég lesz jogosult műsorszolgáltatásra a szentesi 106,1 MHz-s rádiófrekvencián.
Legutóbb február végén adtunk hírt arról, hol tart a frekvenciapályázat. Akkor azt a tájékoztatást kaptuk Vajda Boglárkától, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH)sajtóirodájának munkatársától, hogy a beérkezett, és 2011. december 14-én nyilvántartásba vett ajánlatokat tartalmi szempontból február 22-én vizsgálta a hatóság, ennek nyomán kiderült, hogy a tartalmi érvényesség megállapításához mindkét pályázótól további felvilágosításra van szükség.

A pótlólagos információk beküldésére a hatóság levelének kézhezvételétől számított 15 napon belül kellett sort kerítenie a budapesti Life Essence Kft-nek és a szentesi Kultúr-Média Kft-nek. A jogszabályok szerint – és erre épp az NMHH munkatársa hívta föl korábban a figyelmünket – a pályázati eljárás ügyintézési határideje 85 nap, ami indokolt esetben egy alkalommal, legfeljebb 20 nappal meghosszabbítható. Eszerint – mivel december 14-hez képest már 121 nap telt el – már határozatot kellett volna hoznia a Médiatanácsnak.

A késedelem kapcsán megkerestük az NMHH-t, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a hatóság törekszik a pályázati eljárások elbírálásának gyors lefolytatására, amennyire azt az alapos, szakmai döntési folyamatok engedik. Mindazonáltal, tekintettel arra, hogy a szentesi frekvenciahasznosítási pályázat is részét képezi annak a tömegesen 2011 során lejárt, 7+5 évre szóló médiaszolgáltatási engedélyeknek, az ügymenetek a megszokottnál hosszabbak lehetnek. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság jelenleg a pályázati ajánlatok tartalmi vizsgálatát végzi. A hatóság a felelős frekvanciagazdálkodás elveit figyelembe véve mindent megtesz azért, hogy mihamarabb hasznosulhasson a szóban forgó frekvencia is – írták közleményükben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Relikviákat várnak

A szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda épülete az idén ünnepli fennállásának centenáriumát. Tovább olvasom