Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Készül a szegvári négysávos tekepálya

Szegvár - Négysávos pályát épít a faluban szegvári tekecsapat – a lelkes szurkolókkal közösen. Kibontottak kilenc közfalat, meszeltek, festettek, függönyt varrtak, kialakították az öltözőket. A beruházáshoz szükséges pénzt az önkormányzat adta.
A szegvári tekések az NB I-ben a 7. helyen állnak.
Jelentős lépést tett előre a szegvári csapat azzal, hogy feljutott a magyar bajnokság első csoportjába. A siker kötelezettséggel is jár: négysávos tekepályát kell építeniük az eddigi kétsávos helyett. A Mega Klubból a társaság áttette székhelyét a volt háziipari szövetkezet épületébe, miután a falu képviselő-testülete úgy döntött, hogy támogatja a Szegvári Tekézők Sportegyesületét. Az önkormányzat által fenntartott falufejlesztő közhasznú társaság ezért kilencmillió forint hitelt vett fel, az összeget teljes egészében a pályatestekre és a bábuemelő gépekre költik. A testület döntése szerint a tekeházat a kht. működteti és adja a bérbe az itt jelentkező csapatoknak edzésre – tájékoztatott Gémes László polgármester.

December 23-án itt már a szegediekkel és vásárhelyiekkel akarnak megmérkőzni. Lukács István (elöl) reméli, a pályatestek mielőbb megérkeznek. Fotó: Tésik Attila

Mindemellett természetesen gondoskodni kellett a belső tér felújításáról is. Összesen ötven helybeli, csapattagok és szurkolók körülbelül ezer órát dolgoztak ingyen az elmúlt napokban azért, hogy méltó körülmények között tudjanak edzeni és versenyeket rendezni – mondta lapunknak Berkecz Miklós. Az egyesület elnöke szerint példaértékű, ahogyan a szegváriak egy ügy érdekében képesek összefogni. A tekepályához ki-ki a maga lehetősége révén hozzájárult. Együtt rendezték az udvart, kibontottak kilenc közfalat, meszeltek, festettek, függönyt varrtak, kialakították az öltözőket, villanyt szerelnek, és még vizet is vezetnek az épületbe. Lukács István, a csapat tagja abban reménykedik, hogy a pályatestek mihamarabb megérkeznek Németországból és Szlovákiából, a munkával pedig végeznek a napokban, így december 23-án meg tudják rendezni a gálaversenyt. Az emlékezetesnek ígérkező rangadóra a szuperligában szereplő szegedi Ferroépet várják, a harmadosztályban pedig egy másik szegvári csapat és a hódmezővásárhelyi tekézők küzdenek meg egymással a nyitó napon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinizsi 2000: folytatódó meghallgatások

Fábiánsebestyén - Újabb száz tanút hallgatnak meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a… Tovább olvasom