Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Két év börtönt ért a két ökölcsapás

Két év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a szentesi férfit, aki két évvel ezelőtt ittas állapotban megütötte ismerősét. A megvert férfi belehalt a sérüléseibe.
A nyugdíjas, büntetlen előéletű Német Lajos jól ismerte B. Mártont: gyakran adott neki különböző alkalmi munkákat. 2004. október 29-én is meglátogatta B. Márton Németet, egy szomszéddal együtt inni kezdtek. Eközben a vendég rátámadt Német Lajosra és a szomszédra, összevesztek. dulakodtak, végül Német Lajos legalább kétszer ököllel arcon ütötte B. Mártont, aki a földre esett, több bordája és az orrcsontja is eltörött. A rendőröket Német értesítette. A mentők a sértettet kórházba vitték, ahol gyógyulása érdekében „megcsövezték a mellkasát". A csövet azonban B. Márton kitépte magából, ezért a műtétet másnap újra végre kellett hajtani.

A szakszerű orvosi ellátás ellenére a férfi november 2-án meghalt.
A megyei bíróság ezután halált okozó testi sértés miatt bűnösnek mondta ki Német Lajost. A fellebbezés után azonban az ítélőtábla úgy látta, a végrehajtás felfüggesztése nem indokolt. Így a szentesi férfi két év szabadságvesztést kapott, emellett két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jakab István felhívása

Jakab István szerint országos gazdaszövetkezetet kell létrehozni a választások után a magyar gazdák… Tovább olvasom