Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Két keréken a londoni olimpiára

Szentes - Január óta edz a szentesi Cseuz László, hogy a hatodik olimpia helyszínére is kerékpárral jusson el. Hamarosan Kanadába utazik, ahol hegyvidéki tréningeket tart majd. Az ötkarikás játékokon legjobban a szentesi vízilabdás lányokra kíváncsi.
Napi 180 kilométer a kerékpár nyergében – ez vár a szentesi Cseuz Lászlóra, aki a hatodik olimpiára készül kitekerni. Barcelona, Atlanta, Sydney, Athén és Peking neve után már – megelőlegezve a sikeres utat – London neve is felkerült a kétkerekű vázára.

– Január eleje óta tréningezek az útra, a célom, hogy a startig 10 ezer kilométert tekerjek felkészülésként – mondta a sportember. – Eddig nagyon jól állok a saját magam által felállított edzéstervvel, hiszen több mint 7 és fél ezer kilométernél tart a számláló. Július 21-én reggel indulok, és úgy tervezem, hogy 16 nap alatt elérek az angol fővárosba. Hamarabb is menne, de teszek egy rövid amszterdami kitérőt: eleget teszek Lehota András zenész barátom meghívásának.

Londonnal együtt hat olimpiai székhely neve áll már a sokat látott kerékpáron. A szerző felvétele
Londonnal együtt hat olimpiai székhely neve áll már a sokat látott kerékpáron. A szerző felvétele

Különdíj az Életútért

Cseuz László írásunk megjelenésének napján veszi át a fővárosban azt a különdíjat, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága által kiírt, nyugdíjasokkal kapcsolatos pályázatán nyert. A felhívásra rendkívül sok, színvonalas mű érkezett, közülük került ki díjazottként a szentesi tanár Életút című munkája.

Az ötkarikás játékok során a női vízilabda-válogatott mérkőzéseit és a kajak-kenu-döntőket szeretné megnézni. Előbbit azért, mert a csapatban szentesi lányok is helyet kapnak, árulta el a sportember. – Hat napot töltök kinn, majd úgy tervezem: 12 nap alatt hazaérek Szentesre. Ahhoz azonban, hogy a hegyvidéki terepet is szokjam, a nagy út előtt pár hétre kimegyek a lányomhoz Kanadába, és a Hamilton környéki dombos-hegyes utakon folytatom az edzést.

Cseuz László elmondta: a szentesi érdekeltséggel is bíró IPM Kft. a legfőbb támogatója, ez a segítség pedig minden eddiginél nagyobb biztonságot teremtett az utazáshoz. A nyugdíjas testnevelő tanár elismeréssel említette: nagyon sokan hozzájárultak kisebb-nagyobb mértékben a vállalt feladat teljesítéséhez. Hozzátette, hogy a kitűzött cél és az anyagi feltételek megteremtése érdekében félállást vállalt a Legrand Zrt.-nél. Az összesen 4500 kilométeres kerékpározással kapcsolatban azt mondta: teljesíthető távolság.

Olvasóink írták

 • 4. Hugika010 2012. június 05. 19:30
  „Hajrá!!!! büszke vagyok a Tanár Úrra!”
 • 3. dragboyz 2012. június 05. 09:49
  „Tanár Úr mi kitartóan szurkolunk!”
 • 2. ráérő 2012. június 04. 21:00
  „A 2020.évi nyári olimpiát Szentes rendezi:erre már nem kell készűlnöd!”
 • 1. lukrecia 2012. június 04. 10:22
  „"Flug Szeged
  Wir Finden Den Billigsten Flug. Testen Sie Jetzt den Testsieger!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 éves a szentesi mozi

Először Tudományos Mozgószínháznak – ma Őze Lajos Filmszínháznak nevezik a 100 éves szentesi mozit. Tovább olvasom