Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 5°C | 12°C Még több cikk.

Két óvodát bezárnak, egyet bővítenek Szentesen

Szentes - A megszüntetett Kossuth utcai mellett a Bocskai utcai óvodát is bezárja 2011 őszétől a szentesi önkormányzat, mert addigra uniós támogatásból kétszeresére bővítik a Klauzál utcai óvodát. Utóbbi 200 férőhelyes lesz, tornaszoba is épül hozzá.

Második fordulóba jutott a szentesi önkormányzat Klauzál utcai óvodájának bővítését célzó pályázat, így elérhető közelségbe került a tervezett 265 milliós fejlesztés, amihez 200 millió forint támogatást szeretne nyerni a város. Szirbik Imre polgármester szerint azzal, hogy megugrották az első akadályt, szinte biztos, hogy megítélik Szentesnek az igényelt összeget.

A beruházás révén 100-ról 200-ra nő majd a kibővített óvoda férőhelyeinek száma. Az új szárnyat a tervek szerint a Klauzál utcai fronton építik, de a jelenlegi épület tetőterét is kihasználják: ott új irodákat, pihenőszobát, öltözőt és szociális helyiséget alakítanak ki a dolgozók számára. A földszinti részen 4 új csoportszobát, hozzá mosdókat és öltözőket, orvosi és fejlesztőszobát, illetve egy kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas 106 négyzetméteres tornaszobát építenek. Felújítják a tálalókonyhát, hőszigetelik a homlokzatot, korszerűsítik az elektromos hálózatot és fűtési rendszert, napkollektorok biztosítják a melegvízellátást. Mindemellett új játszóeszközöket is beszereznek, és az udvari részt is felújítják.

 A Klauzál utcai ovisokat a korábban bezárásra ítélt Kossuth utcai óvodában helyezték el ideiglenesen – ez az állapot jövő nyár végéig is eltarthat.  A szerző felvétele

A Klauzál utcai ovisokat a korábban bezárásra ítélt Kossuth utcai óvodában helyezték el ideiglenesen – ez az állapot jövő nyár végéig is eltarthat. A szerző felvétele


Szirbik Imre lapunknak elmondta, ősszel a második fordulóra benyújtott dokumentumokat is elbírálják, így várhatóan novemberben megkezdődhet a közbeszerzési eljárás, jövő tavasszal pedig a kivitelezés. Amennyiben minden az ütemterv szerint halad, a 2011/12-es tanévet már ott kezdhetik az ovisok. Jelenleg ugyanis bölcsődeként működik a Klauzál utcai intézmény, épp a Vásárhelyi úti bölcsőde felújítása és bővítése miatt. A Klauzál utcai ovisokat a korábban bezárásra ítélt Kossuth utcai óvodában helyezték el ideiglenesen, ez az állapot viszont jövő nyár végéig is eltarthat. A beruházás érinti a Bocskai utcai óvodát is, aminek megszüntetése régóta téma Szentesen. Ha elkészül az új szárny, bezárják ezt az intézményt is, de a dolgozókat nem bocsátják el, nekik a Klauzál utcán adnak munkát.

Olvasóink írták

  • 1. niemand 2010. július 13. 12:00
    „Sajnálom, mert a kisebb létszámú óvodák családi hangulatát nem lehet pótolni semmivel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszre elkészül a szennyvízrendszer

Derekegyház - A derekegyházi szennyvízberuházás előrehaladását a csapadékos időjárás és az elhúzódó… Tovább olvasom