Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Két tévé is működik Szentesen

Szentes - Két tévé működik Szentesen. A Civil tévé mellett a helyi hálózatra csatlakozott a napokban a Kurca tévé, melyet a szegváriak hoztak létre – hasonlóan a Civil tévéhez, amely három éve sugároz a városban.
Újabban a Kurca tévé műsorát is lehet látni az egyik szentesi kábelhálózaton. A stáb szerdán és szombaton jelentkezik egyelőre másfél órás adással, szegvári és szentesi információkkal – tájékoztatott Hegedűs Éva főszerkesztő. A munkatársak egy éve tévéznek a faluban, most azonban úgy döntöttek, Szentesen is megmutatják magukat, az Agrárpercek című műsor kapcsán vetődött ez fel. A televíziót a Kurca Völgye Egyesület működteti, melynek elnöke a település polgármestere. Gémes László szerint a falumarketing szempontjából mindenképpen jó lehet, ha Szegvár ismertebb lesz Szentesen. Közölte: a helyi önkormányzat pénzzel nem támogatja a stábot, a fenntartó egyesületet pályázatírásban segíti a civil ház. Emlékeztetett arra, hogy a Civil tévé is Szegvárról indult, annak műsorában azonban egyre kisebb teret kaptak a helyi ügyek. A Kurca tévében természetesen megjelennek mindkét településről szóló hírek, de az úgynevezett szegvári egyensúlyt meg kell tartani – jelentette ki Gémes.

Sajtótájékoztató Szentesen a Civil tévével. Szerintük a piac, azaz a néző biztosan jól jár velük. Fotó: Vidovics Ferenc
Sajtótájékoztató Szentesen a Civil tévével. Szerintük a piac,
azaz a néző biztosan jól jár velük. Fotó: Vidovics Ferenc

– Egyértelműen versenyhelyzet van, támogató piac viszont nincs – fogalmazott Csorba Gyula. A Civil tévé felelős szerkesztője szerint piacot egyedül a néző jelent, az biztosan jól fog járni. Emlékeztetett arra, hogy a Civil tévé Szegváron szerkesztett műsort először, a csapat azonban nyitni akart, és a városban folytatta. Csorba úgy látja, Szentes a magáénak érzi a társaságot, amely három és fél éve ad helyi információkat, de elsősorban a térség televíziója. Az önkormányzattól a városháza pénzügyi csoportjának közlése szerint havi 200 ezret kapnak többek között a testületi tudósításokért. A Kurca tévé saját emblémával vonul fel a sajtótájékoztatókra, ezentúl a Civil tévé is megteszi ugyanezt – az új szereplő változásokra szorítja.

50 millió kellene

A szentesi szocialista képviselő, Demeter Attila szerint nyilvánvalóan konkurencia jelent meg. Azt mondta: érdekes módon megint nem a mi fejünkből pattant ki a Kurca tévé. Kérdés, hogy ezek után Szentes önkormányzata magához öleli-e a Civil tévét, amellyel kapcsolatban a képviselő szorgalmazta már a támogatást. Eredetileg 50 millió forintot javasolt a helyi televíziózásra, mert úgy véli, a XXI. században a sajtót illik mértékének megfelelően megítélni.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Gábor_mester 2008. december 01. 14:11
  „Ajvé, ezentúl két tv fog versengeni a nézők kegyeiért. Meg a támogatásért. Hurráááá!”
 • 31. Imbi 2008. november 17. 18:53
  „Hajos Edit.
  Nekem is van egy diplomám, többet nem is akarok:o)
  Ezzel az egyel kinézek valahogy, sikeres vagyok a szakmámban, és nem jajdulnak fel az emberek ha meglátnak.:o)
  Pá”
 • 30. Alexám 2008. november 11. 07:30
  „Ettől a hajviselettől lesz 2 diplomája a bemondóhölgynek ?
  Nem az eszével van gond, ez a lány nagyon helyes lenne, ha nem ilyen 40 év feletti frizurát viselne.”
 • 29. hajos edit 2008. november 10. 21:19
  „Sejehujának üzenem:Nem kötelező ránézni!Én kiváncsi lennék a Te "FIZIMISKÁDRA"Hú biztos az szép lehet!Annak a bemondólánynak megvan az újságiró végzettsége,és nemsokára lesz még egy diplomája.És Te hogy állsz a diplomákkal? No ez engem mégsem érdekel!Inkább törődök a saját lányommal.Ezennel a témát lezártnak tekintem.”
 • 28. Mártonka 2008. november 10. 16:51
  „Nem, azt nem láttam. Ugyan mi gondja lehetett szegény "mikrofonistával"? És mióta közérdekű ez, akármi is volt a baj? Kicsit sajnálom ezeket az idős embereket, nagyon komolyan veszik a szereplést, igyekeznének választékosan fogalmazni, és iyen kifejezéseket gyártanak. A Civil TV meg adásba adja ezt.”
 • 27. Mártonkának 2008. november 10. 13:45
  „Emlékszel, amikor az egyik nyugdíjas a Tesco "mikrofonistájáról" beszélt? :)”
 • 26. Mártonka 2008. november 10. 12:29
  „Szegényebb lenne a világ e két jeles TV nélkül! A youtube-on fenn van egy pár gyöngyszem a riportokból, pld. "Mi újság, tóparton, tópartokon?" Vagy a tűzoltóbemutató, ahol megjelent a "magyar ember, magyar ruhában" El lehet olvasni miket írtak akik látták...
  A Kurca TV-n még egyszer sem sikerült olyan adást kifognom, ahol a kép és a hang szinkronban lett volna. A Civil TV pedig a "Kérdés a térről" című produkcióval állítja be a színvonalat. Adva van három-négy nyugdíjas, aki a Kossuth téren tölti az idejét, ők szoktak olyan értelmeseket kérdezni, hogy na még! Pld: "25 év után végre van rendes piacunk, mikor lesz világítás az elárusítóhelyek fölött?" Hogy is van ez a 25 év? Most költözött a piac a jelenlegi helyére? Nem, valamikor 10-15 évvel ezelőtt. Előtte meg vagy 50 évig a Deák Ferenc utcán volt. Ha valaki tudja, hogy jött ki a 25 év, leírhatná.”
 • 25. Tuti 2008. november 09. 20:07
  „18! A nyugdíjas rendőrből lesz a legjobb sport riporter!
  A helyi rádióban már "bunkózott" is. A Civil Tv szegénységi bizonyítványa!”
 • 24. Sejehujaa 2008. november 09. 19:19
  „a CIVILEN AZ A BEMONDÓLÁNY...wÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  aA hajam égnek áll ha meglátom,anniyra cinkes......”
 • 23. egy olvasó 2008. november 09. 10:12
  „Katasztrófa, hogy olyan embereket szólaltatnak meg tv csatornákon, akiknek halvány gőzük nincs arról, amiről beszélniük kellene.
  Vegyük a mai napot, a királyi m1-et.
  Egy néprajzkutató azt mondja, hogy a libáknak semmi köze Szent Mártonhoz. Jól tudjuk, hogy Szent Márton a baromfi ólba próbált elbújni, amikor 371-ben a toursi keresztény közösség püspöknek akarta megválasztani, de a libák gágogásukkal elárulták. Ezért lett jelképe a lúd.
  Egyszerűen észbontó és felháborító amit a helyi és a kereskedelmi tv-csatornákon szándékosan, vagy intelligencia hiányában művelnek.”
 • 22. media 2008. november 09. 08:20
  „Annyi tehetséges fiatal van ebben az országban.
  Elnézést, de miért ezeket a tehetségtelen, minden szakmaiságot nélkülöző vén f.szokat kell hogy nézzem a Civil Tv-n?”
 • 21. :) 2008. november 08. 23:05
  „Kedves Sarah Connor! :)
  A Civil Tv műsora elérhető az interneten is, hiszen működik online adás! :) www.civiltv.hu”
 • 20. Kovács Béla 2008. november 08. 21:27
  „Megdöbbentő, hogy te csak a technika milyenségéig, és a riporterek rátermettségéig jutsz el az Agrárpercek műsorában. A sok- sok közérdekű info és a technikai-teshnológiai újdonságok már nem kötnek le. Szerintem igenis széleslátókörű, szerteágazó és színvonalas a műsor.”
 • 19. sarah connor 2008. november 08. 19:27
  „Mindezek ellenére, távolba szakadt szentesiként, mindig a Civil TV-vel kezdek, ha hazaérek. Bizonyára a Kurca TV-t is kedvelni fogom, Elfogadom a szerény minőséget és örülök annak, hogy látom az ismerős szentesi arcokat. Ha weben elérhető lenne, egészen biztos, hogy állandó néző lennék. Ami meg a szakmát illeti...”
 • 18. Fregoli 2008. november 08. 10:35
  „"A riporter kimegy egy ilyen rendezvényre és semmit nem tud..."
  Milyen szivonalat vársz egy nyugdíjas rendőrtől?”
 • 17. tranceatlantic 2008. november 07. 20:38
  „Igen, én is full amatőr vagyok. :) De azért odafigyelek arra hogy amit csinálok annak legyen eleje, közepe, vége, tudja a néző hogy miről van szó, ne legyen unalmas, próbálok változatosan plánozni, utómunkázok, stb. Nem szoktam tolakodóan kiírni a nevem mint készítő, ügyelek a fókuszra hogy ne a háttér legyen éles az alany helyett... A búcsúi miséről pl. a kórusi kamera képéből eltüntettem magam ahogy lent veszem a történéseket, hogy ne legyek zavaró tényező a képen. Az már más kérdés hogy leadtam és utána még 1/3 akkorára szétvágták az anyagom. :) Ja és meg szoktam nézni az elkészült anyagom mielőtt leadom. Sokszor volt már hogy valami óriási hiba került a műsorba mert Pista bele sem nézett a renderelt anyagba csak kirakta az adásgépre úgy ahogy volt. Ezzel nem őt minősítem csak azt hangsúlyozom hogy ha nem figyel oda aki csinálja akkor valami hiba biztosan becsúszik. Ezek apró dolgok és nem is mindig tűnnek fel a nézőnek, de rengeteget számítanak.”
 • 16. szappanopera 2008. november 07. 20:09
  „Az ilyen színvonalon aluli tv-csatornákra kár pénzt költeni!
  A magam részéről a Civil-tv-ét és a kereskedelmi csatornákat töröltem a beállítási-listáról.”
 • 15. Kutya 2008. november 07. 19:26
  „A kutyakiállításon készített 42 perces összeállításból, csak a kutyák hiányoztak. A riporter kimegy egy ilyen rendezvényre és semmit nem tud, max annyit 4 lábuk van,az operatőr meg nem találta "őket". Szép munka volt!”
 • 14. :) 2008. november 07. 09:40
  „tranceatlantic !

  Te azt írtad az első hozzászólásodban, hogy full amatőrök. Akkor ezek szerint magadat is ennek tartod, hiszen te is készítesz nekik műsorokat. :)”
 • 13. Marcsikaa 2008. november 07. 05:37
  „Valóban az 56-os műsor nagyon szinvonalas, megható, jól szerkesztett műsor volt a Civil-en.
  A hab a tortán a műanyag pohárból való pezsgőzés volt, attól kész voltam.”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torz arccal született Dorina

Szentes - Rendellenességét megszületéséig nem diagnosztizálták, a zárójelentésben pedig fiúként könyvelték el. – A szülés nem ment teljesen simán, a köldökzsinór ugyanis rövid volt – mesélte könnyes szemmel az anya. Tovább olvasom