Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Kétharmadára csökkent Szentes költségvetése

5,2 milliárd forintra csökkent a büdzsé, amit Szirbik Imre polgármester a biztonság és egyensúly költségvetésének nevezett.
– Jutott a nem kötelező feladatokra is. Igaz, a fejlesztési oldal rövid, de még nem írták ki az új pályázatokat – mondta Szentes idei költségvetésével kapcsolatban Szirbik Imre (MSZP) polgármester a csütörtöki testületi ülésen.

A tavalyi összeg kétharmadára, 5,2 milliárd forintra csökkent a büdzsé, amit Szirbik a biztonság és egyensúly költségvetésének nevezett. Ennél borúlátóbb volt Szabó Zoltán Ferenc (Jobbik), aki szerint a számokból az tűnik ki: épphogy csak a működésre jut majd pénz, fejlesztésre, haladásra semmi. A számviteli iroda vezetője, Balogh Imre képviselői kérdésekre egyebek mellett elmondta, hogy nem lesz saját forrás a térfigyelő kamerarendszer bővítésére. – A múltkori ülésen hangzott el, hogy össze kellene vonni a művelődési központot és a könyvtárt. Mivel ennél konkrétabb javaslatról azóta nem tudunk, így számokat sem lehet mellé tenni, ezért nem szerepel a feladat a végrehajtandók között – fejtette ki. Az ügyről megírtuk: Antal Balázs Tibor (Fidesz–KDNP) vetette fel az ötletet a párhuzamosságok megszüntetése és a takarékosság miatt (2016. február 9.: Összeházasítanák a könyvtárt a művelődési központtal).

Hevesi Tulipán Edit (Fidesz–KDNP) arról szólt, hogy márciustól ismét kijár majd a mozgóbolt Lapistóra. Decemberben penészes szalámikat találtak a rászorulóknak szánt ajándékcsomagban. Frakciótársa, Chomiak Waldemar pedig elmondta: a vizsgálat szerint a gyártó jó minőségű terméket szállított, azonban a központi konyhán azt rosszul tárolták, így helyben kell felelőst keresni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légpuskás kadétok

Légpuskás kadétok
Légpuskaversenyt rendeztek tegnap a szentesi Zsoldos-középiskolában. Tovább olvasom