Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Kétszer annyi látogató a szentesi Koszta-múzeumban

Szentes - A népszerű időszaki kiállítások révén megduplázta látogatottságát a szentesi Koszta József Múzeum. Tavaly tízezer vendége volt, idén már az első félévben ugyanennyien nézték meg az állandó és időszakos tárlatokat.
A múzeum munkatársai arra törekedtek, hogy a szentesi és a környékbeli diákok minél nagyobb számban nézzék meg a tárlatokat. Béres Mária igazgató úgy véli, hogy aki gyermekkorban megkedveli a múzeumot, az felnőttként sem idegenkedik tőle, ezért is volt hasznos a Múzeumbarát iskola – iskolabarát múzeum elnevezésű program. A tananyagokhoz kapcsolódóan vagy egyszerűen csak szórakoztató céllal szerveztek tárlatokat.

A legnépszerűbb a ligeti épületben megrendezett baba-mackó kiállítás volt, amelyet háromezer gyerek látott. A programokat Csige Istvánné valósította meg, aki munkájáért az oktatási minisztériumtól nívódíjat kapott, az ő tevékenységét segítette a honlap karbantartásával Lantos Imre. Összesen tizenhárom nagy rendezvényük volt a 2007–2008-as tanévben, vagy a múzeum „költözött ki" az iskolákba, vagy a diákok a múzeumba. Szinte minden szentesi gyerek megfordult legalább egyszer a kiállításokon, amelyek nemcsak népszerűek, de a tanulás szempontjából hasznosak is voltak. Sokan nézték meg a Himnusz-kiállítást, és a nemzeti parkról szóló összeállítást is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törölte feketelistáját a Négy Mancs

Szentes - Levette feketelistáját a Négy Mancs Alapítvány magyar honlapjáról; a német, osztrák, svájci weboldalon sem látható a hírhedt „Schwarze Liste". Tovább olvasom