Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Ketyeg az óra a szentesi Petőfi Szállónál

Szentes - A Petőfi Szálló rekonstrukciós munkái miatt jelenlegi helyéről ki kell költöznie a cukrászdának és a Rádió Szentesnek. A beruházó Pendola-cégcsoporttól mindkettő segítséget kap a további működéshez.
A lepusztult Petőfi Szállót mostani állapotában utoljára tekinthetik meg kívül-belül november 29-én a szentesiek, utána a több milliárd forintos beruházás idejére lezárják az épületegyüttest. Ebből viszont az következik, hogy a rekonstrukciós munkák kezdetére az üzleteknek ki kell költözniük a szállóból. A helybelieket az a kérdés foglalkoztatja: mi lesz a közkedvelt Petőfi cukrászdával, amely a Közéleti Kávéház elnevezésű programsorozatnak is helyet ad.

A Petőfi cukrászdának most költöznie kell a Petőfi Szállóból, de a felújítás után újra itt működhet. Fotó: Tésik Attila

Az üzlet vezetője, Horváth Zoltán egyáltalán nem aggódik. Lapunknak elmondta: megegyezett Zsohár Árpáddal, a Pendola ügyvezetőjével, hogy a leghosszabb ideig ők maradhatnak az épületben. A mestercukrász szerint az idén még biztosan nyitva tartanak, de elképzelhető, hogy januárban és februárban is fogadhatják a vendégeket. Az építkezés idejére átmeneti megoldásként a város valamelyik részén nyitnak üzletet, ahol a helybeliek megvásárolhatják a megszokott petőfis süteményeket. Itt vélhetően nem ülhetnének le a vendégek, hanem elvihetnék az édességeket.

A tervek szerint a cukrászda felújításával végeznek legelőször az építők. Horváth Zoltánnak arra is ígérete van, hogy ő vezeti a továbbiakban is a Petőfi cukrászdát és kávéházat, amelyek a Kossuth utcai szárny földszintjén maradnak. A cukrászüzemet pedig a pincében alakítják ki, és a késztermékeket lifttel szállítják fel az üzletbe.

A Rádió Szentes Kht.-nek viszont a képviselő-testület döntése szerint december 31-éig át kell költöznie a Kossuth tér 5. számú épületbe. Az önkormányzati tulajdonú rádió ügyvezető igazgatója, Besenyei Gábor érdeklődésünkre elmondta: a Vám- és Pénzügyőrség volt irodahelyiségében már hetek óta dolgoznak az építők az új stúdió kialakításán. A költségek fedezésére közel nyolcmillió forintot szavaztak meg a képviselők. A stúdióvezető hozzátette: a Pendola Szentes Kft.-től is kapnak mintegy kétmillió forint értékű természetbeni segítséget. Ők felajánlották a rádiónak, hogy elvégzik például a hangszigetelést és a gipszkartonozást is. Besenyei Gábor reményei szerint a karácsonyi műsorokat már az új stúdióból szólaltatják meg.

Olvasóink írták

  • 1. ideges 2007. november 25. 22:21
    „persze erre van 8 millió mi, barmok? Meg parkolóórákra 20 millió! A Széchenyi iskolát meg be kell zárni, meg az óvodákat összevonni, stb... Büszkék lehettek magatokra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átevez Amerikába a szentesi Vasvári

Szentes - Várhatóan éppen egy hét múlva indul neki az óceánnak a szentesi evezős. Vasvári János arra készül, hogy Európából átevez Amerikába – egyedül. Tovább olvasom