Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Kevés Szentesnek az egynapos vonzerő

Töltsön a vendég minél több időt a településen, ne egynapos város legyen Szentes – évek óta ezt hangoztatják vállalkozói és önkormányzati oldalról.
Az épülő élmény- és wellnessrészleg kapcsán kérdezett rá a legutóbbi ülésen az egyik képviselő, Dömsödi Mihályné, hogy egyáltalán hány szállóvendéget képes befogadni a város, a meglévőknek mekkora a kihasználtságuk.

A városháza idegenforgalmi csoportja 13 magánszálláshely adatai alapján összegyűjtötte a számokat. Kiderült, hogy a szórás igen nagy, de legfeljebb 4-5 éjszakát tölt egy utazó a településen. Arról, hogy egy-egy helyen hány szoba van, nincs információ. Két olyan apartman van, ahol mindenki csak egyetlen éjszakát töltött. A legtöbb vendégéjszakával, 1243-mal az Arany Szálló büszkélkedhet, ezt 501 turista hozta össze.

Az önkormányzat saját szálláshelyén, a strandon, a kemping és a házak kihasználtságáról is készült kimutatás. Előbbi részlegben 150, utóbbiban közel 100 ember fér el. Tavaly már építkeztek, ez feltehetőleg befolyásolta az adatokat, de egész évre 26 százalékos átlag jött ki. A leggyérebb, 7 százalék januárban volt, míg augusztusban ennek tízszerese. Hogy ezt hogyan lehet javítani, arról Márton Mária ügyvezető azt mondta: nem elég csak várni a vendégeket.

– Egy 90 fős temesvári társaságot látunk vendégül a nyáron. Vállaltuk, hogy szarvasi és szegedi kirándulást is szervezünk nekik, csak hozzánk jöjjenek – mondta. Hogy a helyek számát kell bővíteni, vagy a meglévők mellé szolgáltatást rendelni, mások másként vélekednek, mindenesetre Bujdosó Tamás önkormányzati képviselő mobil házakat telepítene a strandra.

Az adóbevallás alapján tavaly augusztus volt a csúcs, 5625 vendég töltött hétezer vendégéjszakát Szentesen. Gyakran a minőségi szálláshelyeket hiányolják a városban, a hírek szerint az a vállalkozó, aki a strand mellett ilyet épített volna, elállt a tervétől.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorra halnak meg a mágocsi ˝albérlet˝ lakói

Szörnyű szag, zsúfolt szobák, van olyan ablak, amit ki sem lehet nyitni - ezt tapasztalta egyik olvasónk, amikor Nagymágocson, a Szentesi úti illegális szociális otthonban járt. Tovább olvasom