Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Kevesebb a vízilabdára, több a focira Szentesen?

Szentes - A szentesi önkormányzat vezetői kevesebbet költenének a vízilabdára, és többet a labdarúgásra. A sportbizottság elnöke szerint viszont a fedett uszodához versenysport illik, ahhoz pedig jól szervezett utánpótlás.
A klubvezetők saját csapataik érdekében küzdenek a támogatások elosztásáért: évi negyvenmillió forintról folyik a vita.

Tavaly közel húszmillió forint támogatást kapott a vízilabdaklub a 11 csapatból álló utánpótlás-nevelésre Szentesen, míg az összes többi egyesület nagyjából ugyanekkora összegen osztozott. A sportügyekért felelős alpolgármester szerint ezen a helyzeten változtatni kell. Szűcs Lajos véleménye az, hogy a tömegsport, a rendezvényszervezés, a futball, más szárazföldi csapatjátékok élvezzenek előnyt, legyen a mérce az, hogy az adott sportág milyen tömegeket mozgat meg.

A mindenkori hiánnyal csökkentett költségvetés egy százalékát kapja a város sportja: idén ez az összeg mindössze 42 millió forint. Tervei szerint az idei sportkoncepció valóban „vízválasztó" lesz. Elvárná, hogy több futballklub alakítson egy egyesületet, így könnyebb ütőképes csapatot kiállítani. Ma ugyanis több csapatban fociznak nagyon tehetséges gyerekek, átütő eredmény nélkül. A városnak érvényesítenie kellene igényét a játékosok átigazolásakor: ha az önkormányzat támogatásával egy klub kinevel egy sportolót, azért természetesen a városnak is kellene kapnia pénzt.

A vízilabdások medencéje Szentesen. Kevesebb lesz a lé.
Fotó: Vidovics Ferenc

Ez utóbbi véleménnyel teljesen egyetért Rébeli Szabó Tamás. Ami a többi sportágat illeti, a 42 millió felosztásáról döntő grémium elnöke az alpolgármestertől eltérően látja a helyzetet. Szentes fedett uszodát tervez, ehhez pedig nyilvánvalóan vizes sportok illenek. – Ami működik, azt nem kellene tönkretenni – jelentette ki. A már meglévő rendszert felrúgni egyáltalán nem indokolt, amikor a városban a vízilabda népszerű és az utánpótlás szervezése is átalakulóban van. A létesítmények kedvezményes használatával kellene a klubokat támogatni, most ugyanis az önkormányzat egyik zsebéből a másikba teszi a pénzt.

Az uszodát működtető sportközpont igazgatójától, Tomcsányi Ferenctől az önkormányzat bevételt vár el, a klubok viszont azt szeretnék, ha versenyzőik, játékosaik ingyen használhatnák a medencét. Tomcsányi szerint az lenne jó, ha a város különválasztaná a sporttámogatást, s az intézmény költségvetését. A formálódó koncepcióról minden érdekelt félnek más a véleménye, a bizottság által javasolt felosztásról a képviselő-testület a közeljövőben dönt.

Pénz és utánpótlás

Az országos bajnokságban 5-8. helyért küzdő Pendola Szentes Elektroglob vízilabdacsapat klubelnöke nem kívánt vélemény alkotni az alpolgármester törekvéséről. Beleon Zsolt hangsúlyozta, a várostól kapott támogatást kizárólag utánpótlás-nevelésre fordítják. Tavaly összesen 18-19 millió forintot kaptak erre a célra, amivel szigorúan elszámoltak. Az utánpótlás terén a közelmúltban négy futballklub közül kettő egyesült, így már csak hárman vannak Szentesen. Némethy László, a Hszaták Junior FC edzője azt mondta, a városházán közölték velük, másként ne számítsanak támogatásra. Az MTK-val felnőttként magyar bajnokságot nyert Némethy hozzátette: a klubhoz tartozó 80-100 kisfiúnak egész évre 8-10 tornát tudnak szervezni, csak területi bajnokságokon indíthatják csapataikat. Tavaly a várostól 90 ezer forint támogatás jutott nekik.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. polofan 2008. március 27. 10:11
  „Én is csak gratulálni tudok a csapatnak! Nagyon jó eredmény! Jövőre meg remélhetőleg még előrébb fogunk végezni! Hajrá Szentes!!!!!!”
 • 23. Alamizsna 2008. március 24. 21:58
  „Gondolhatnánk, hogy a pénz, a támogatás mindent megold a sportban. Azonban nyújtózkodni csak addig lehet, ameddig a takaró ér! Hol van a lelkesedés? Ez az amit hiányolok!”
 • 22. Szbarat 2008. március 24. 17:05
  „Szentes férfi vízilabdacsapata bejutott a legjobb 8 csapat közé az Országos Első Osztályú Bajnokságban,ismétlem mégegyszer az OB 1-ben, tehát nem a megye első osztályában...
  Ez dicséretes,és nagyon szép eredmény,úgy gondolom,h mindenki büszke kell,h legyen a csapatra.
  A szentesi városvezetőknek is büszkének kell lenniük rájuk,és továbbra is támogatni kell eme kis város vizilabdacsapatát,mind anyagilag,mind erkörcsileg.

  Üdv,”
 • 21. Fercsi 2008. március 22. 23:51
  „Önfenntartás elvtársak! Önfenntartás! Nem hallottak még róla? Ideje lesz megismerkedni vele!”
 • 20. Fercsi 2008. március 22. 23:48
  „Senkinek semmit! Ez a legjobb, a legigazságosabb és a legtakarékosabb módszer. Nincs veszekedés, hogy ki és miért kapott többet! Elvégre gazdasági megszorítások vannak! Nem jól tudom? keressenek pénzt, támogatókat és éljenek meg! Fercsi is ezt tanácsolta a fiataloknak!”
 • 19. hamberger 2008. március 22. 23:00
  „maximálisan támogatom a Maugli véleményét!! Nem elvenni, inkább segíteni ezt az egyetlen olyan sportot, sportolókat,akik eredményt mutattak fel hosszú évekre visszamenőleg!!Támogatni az edzőket, akik lelkiismeretességük árán érik el ezt az eredményt, nem a pénz miatt!!!!!!!!!!!!”
 • 18. erdekes 2008. március 19. 09:10
  „Bizony, van am "stilus" ezekben a forumokban!
  Különben is van egy közmondas: nem mindig annak van igaza, aki kiabal...”
 • 17. jó a műsor 2008. március 17. 20:22
  „Az a fasza, hogy bármelyik hírt olvasom, a kommentárokban legalább 2-3 ember összeveszik és anyázza egymást!”
 • 16. asdad 2008. március 16. 15:24
  „14. Ja igen. Gyurcsány és Kóka is hibás... szánalom!”
 • 15. erdekes 2008. március 16. 15:24
  „Intelligens, intelligens, intelligens, intelligens, intelligens, intelligens...
  Ezt minden nem intelligensnek azert irtam ilyen sokszor le, hogy vegye mar eszre: intelligens. Ezt a szot ket ll-el kell irni.”
 • 14. Barmok 2008. március 15. 15:08
  „Úgy látom kellően elszabadultak az indulatok! Ha kérdésetek lenne, kérdezzétek meg Ferit, Kókát, vagy Szücsit!”
 • 13. Reális 2008. március 15. 12:11
  „Több mint húszévet töltöttem el a spor valamelyik ágában,mint sportvezető.
  Képzeljétek még versenyszerűen csináltam is,nem is akarmilyen szinten.
  Eddeg azthittem,hogy sporthoz és sportvezetéshez értő emberekkel
  cserélem meg a gondolataimat.Tévedtem.
  Egyenlő partner nállam az,aki a sporthoz vagy a sportvezetéshez ért,úgy hogy valamikor sportvezető is volt,vagy talán ma is az.
  Önök Uraim nem a hozzáértők közzé tartoznak.Tovább nem vagyok hajlandó Önökkel vitatkozni.Az Önökre eddig elfecsérelt időmet is sajnálom.”
 • 12. Nemdan 2008. március 15. 09:53
  „Reális!
  Nagyon egyszerű vagy.Oltod a férficsapatot, mikor - mint látszik - egyáltalán nem értessz hozzá. A csapatot nem a város tartja el, hanem a szponzorok, a várostól egyedül a medencehasználatot kapja...Valamint a felnőttcsapat azért nem nyer neked bajnokságot, mert a dél-alföldön nem tudsz olyan szponzorokat felvonultatni akik anyagilag ezt lehetővé tennék.ha látnád a többi csapathoz képest mennyiből gazdálkodnak, akkor belátnád h jól szerepelnek.
  Szűcs Lajos alpolgármester úrnak meg küldök egy pislogós pofont!”
 • 11. Szbarat 2008. március 15. 09:14
  „Reális fiam,

  Potyog a vetőmag a szádból.Feleslegesen ne írj hülyeségeket,akkor inkább tartsd meg magadnak,mert amihez nem értesz abba nem kell belefolynod.
  (Ezért tart itt Magyarország,mert ilyen nyomorék-okostojásokkal van teli az ország mint te...)
  Szerinted Egerben,meg Szegeden nem ad a vizilabdára a város?Megsúgom neked,h több 10 millió Ft-ot,mert ott érdeke a városnak,meg büszke is arra,h van elsőosztályú csapata.
  Majd viszem a gyerekemet focizni,mert a magyar foci rettenető jó,most azt hiszem éppen a 86. vagyunk a világban.
  A magyar vizilabda meg világ élvonalába tartozik.
  Szerintem Reális fiam,először gondolkozz,aztán írj,mert anyázni lehet,de hülyeséget akkor se írj.

  Nekolnak teljesen igaza van.”
 • 10. Reális 2008. március 15. 08:04
  „Könnyű más F..........val a csalánt verni te nyomorék Szbarat.
  A kisfiamamat visszautasitom,úgylátom az inteligencia nem az erős oldalad.
  Amennyiben szeretnéd nagyon ,hogy a szentesi vizilabda fejlődjön,,akkor tegyél bele sok pénzt szerezz támogatókat,netán elis tarthatod a csapatot,ne csak a szád járjon,mert az nagyon könnyű.
  Mivel csak az orrodig látsz,javaslom tájékozódj,hogy a világon mindenhol magánemberek,cégek tartják el a hozzájuk közelálló(netán üzleti)sportot.Lokálpatriótaként(ami nagyon becsülendő) nem lehet csapatot fenntartani,és a várost szidni,hogy miért nem ad többet.
  Talán azokat kellene szidni akik nem fizetik be a járulékokat,mert akkor több jutna a közösbe,igy a sportra is.Nyisd ki a szemed és láss!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 9. nekol 2008. március 14. 22:10
  „Gratulálok Szűcs úr!

  Ön valóban mindenhez ért. Ezt már többször bebizonyította.
  Könnyű "sakkozni" onnan az irodából. Ha úgy tartja kedve látogasson meg néhány edzést, foglalkozát meccset.

  Ha csendben marad, azzal lendít lendít igazán Szentes sportéletén.”
 • 8. Szbarat 2008. március 14. 18:32
  „Reális,

  Először is büszkének kellene lennie a VÁROSNAK,h elsőosztályú vízilabda csapata van,mert ha jól megnézzük, akkor csak pesti csapatok, meg megyeszékhelyenen lévő csapatok vannak, és egyetlen egy város van, ami nem megyeszékhely, ez pedig Szentes, aki vitézkedik az OB1-ben.A lehetőségekhez képest nagyon szépen helytáll a bajnokságban,pontosabban a világ egyik legerősebb bajnokságában.
  Úgyhogy Reális Fiam ne nagyon okoskodjál, mert a városnak igenis több pénzt kellene adni a vízilabdára, egy csomó pénzt elszór hülyeségekre...
  Nem mennének el a jó játékosok,ha megfizetnék őket...Mindenki pénzből él...Persze jó lenne, ha működne egy nappalis fősuli is Szentesen, mert akkor itt is tudnának tanulni a fiatalok, és nem kellene más városba elmenniük...”
 • 7. Reális 2008. március 14. 13:16
  „Tisztelt inteleigens és nem inteligens hozzászólók,hozzáértők és nem hozzáértők.
  Szeretném kinyitni a szemeteket!
  Van egy adott összeg,ezt kell elosztani.Hogyan?
  Nagyon nehéz igazságosan.
  Egy viszont biztos: akármennyit költ a vizilabda az utánpótlásra,nem jobb a felnőtt csapat(ebbe a gyenge bajnokságban sem) .Miért?
  Azért mert a város pénzén felnevelte az utánpótlást és a kitűnőségek azonnal elhagyják a várost,ki a vizilabda(mert több pénzt kap),ki a továbbtanulás miatt.
  Akkor kinek adtál több pénzt?
  A majdani ellenfeleidnek,mert a bajnoki mérkőzéseken szembekerül a felnőtt csapatunk az itt nevelkedett(szentesi pénzen) játékosokkal és mások profitálnak belöllle.”
 • 6. Mozart 2008. március 13. 12:08
  „Eddig mindenkinek igazat adok! Kell a póló Szentesnek, nem elvonni kellene a támogatást hanem megduplázni.”
 • 5. Polofan 2008. március 13. 09:28
  „Szbarat-nak igaza van! Nem biztos hogy a sportba bele kéne vinni a politikát!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyik tanfolyamot a másik után végzi

Szentes - Születésétől fogva korlátozott a mozgásában a szentesi Kalmár Zoltán, aki háromkerekű kerékpárral közlekedik, a csomagtartóba pedig beleteszi az összecsukható járókeretét. Tovább olvasom