Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Kevesebb lesz Szentes bevétele

Szentes - Szentes a Békés megyei Alföldvíz Zrt.-vel kötött üzemeltetési szerződést. Méltatlannak tűnik a bérleti díj mértéke, vélte a polgármester, de ennek nem a békéscsabai cég telhetetlensége az oka.
– A Szentes-Víz Kft. mindig jól oldotta meg a feladatokat, nyereséges éveket zárt, a közművagyon 6,5 milliárdos értéket képvisel. A cég évente 140 millió forint bérleti díjat fizetett a városnak, az új „gazda" 25 milliót fog – jelentette ki Szirbik Imre (MSZP) polgármester a keddi rendkívüli testületi ülésen. Törvényi kötelezettség miatt a város tulajdonában lévő közművagyont rá kell bízni egy olyan szolgáltatóra, amely megfelel a törvény által előírt akkreditálási feltételeknek, ezért a Békés megyei Alföldvíz Zrt.-vel kötött a város üzemeltetési szerződét. Méltatlannak tűnik a bérleti díj mértéke, tette hozzá a polgármester, ennek azonban nem a békéscsabai cég telhetetlensége az oka. – A kormány a vezetékadóval, illetve a rezsicsökkentésnek nevezett szavazatvásárlással ingatta meg a vízműcégek anyagi stabilitását. Ebből a helyzetből ezért most csak ennyit, azaz 25 milliót gazdálkodhat ki a részvénytársaság – mondta. Emlékeztette a városatyákat arra, hogy Szentes néhány másik várossal egy saját társulást szeretett volna létrehozni. Megírtuk: Makó, Mórahalom, Szentes, Kistelek és Sándorfalva fogott össze, de a terv váratlanul meghiúsult. – Ki merem jelenteni, hogy két város politikai indíttatásból elárulta a szövetséget – foglalt állást Szentes vezetője.

A kistérségek megszűnnek, de önkéntes társulást továbbra is érdemes fenntartani, hangzott el egy másik napirendi pont kapcsán. Végeztek-e gazdasági számításokat, előnyös-e Szentesnek a társulás? – tudakolták a városatyák. Horváth István (Pálmások Szövetsége) úgy érvelt: nem jó tendencia az elkülönülés, a jövő útja igenis az összefogás. Az Árpád Önkormányzati Társulásba a járás minden települését szívesen látják, a csatlakozás önkéntes, tudatták.

A Városellátó Intézmény átalakult, az új neve Szentes Városellátó Nonprofit Kft., ügyvezetője a korábbi cégvezető, Varga Sándor.

Olvasóink írták

  • 1. makospite 2013. június 09. 15:03
    „Továbbra is fogyasztásra alkalmatlan vizet adnak majd ivóvíz áron?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határtalanul Mikszáth nyomában

Ötvenhat szentesi diák hat tanár kíséretében járta végig Mikszáth Kálmán életének és regényeinek színhelyeit az ötnapos kiránduláson. Tovább olvasom