Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Kezdődik a szezon a Tiszánál

Szentes - A tiszai partfürdő hivatalosan június 1-jén nyit és augusztus végéig várja a fürdőzőket. Az üdülőtulajdonosok eddig csak a bérleti díj felét fizették be.
- Az üdülőtelkek bérleti díjaiból befolyó összegből kellene fenntartani a partfürdőt, de nem fedezi a kiadásokat – mondja Kiss Ferenc, a Városellátó Intézmény munkatársa. A szentesi önkormányzatnak évek óta pótolnia kell a hiányzó összeget. Évente 2,5-3 millió forintba kerül az üdülőterület karbantartása és üzemeltetése.

Egyesek időnként próbálkoznak a folyó átúszásával - sikertelenül.
Egyesek időnként próbálkoznak a folyó átúszásával - sikertelenül.

Új belépőkártyák

Az idén újfajta belépőkártyát kapnak az üdülőtulajdonosok. Telkenként egy gépjárműre ingyenes, minden további belépőért 500 forintot kell fizetni. Kerékpárra díjmentesen igényelhető a parkolóbérlethez hasonlító kártya. A telekbérlők a Városellátó Intézmény ügyfélszolgálatán vehetik át az új belépőket. 

A lehetséges háromszázból 193 telekre van bérleti szerződés, amiből 1,9 millió forint bevételt vár a városellátó. Eddig azonban ennek az összegnek csupán a felét fizették be a bérlők az április végi határidőig, pedig évek óta nem emelkedett a díj mértéke. Az elmaradásokat jogi úton próbálja beszedni az intézmény. Az idén korábban helyezték üzembe az ivóvizet biztosító rendszert, fertőtlenítették és bevizsgáltatták az ivóvizet, elvégezték a takarítást és a partrendezést valamint megkérték a működési engedélyt. A múlt héten kihelyezik a WC konténereket, majd szerdán megtartják a szakhatósági bejárást és remélhetőleg utána pénteken hivatalosan is nyithat a tiszai strand.

- A partfürdő üzemeltetését tavaly pályáztatta meg a városellátó és három évre nyerte el a jogot az Erika és Béla Bt. A felszereléseket, motoros mentőcsónakot, elsősegély felszerelést, bójákat a városellátó biztosítja, s végzi a szúnyogirtást, szennyvíz- és szemétszállítást, partrendezést. - Egy négy órás takarítónő mellett váltásban dolgozik a két úszómester és két portás – tájékoztatott Várdai Béla.

A városellátóval kötött szerződés díja a bérköltséget fedezi. Hétköznap 10 órától, hétvégén reggel nyolctól este nyolcig tartunk nyitva. Az úszómesterek életmentő vizsgával rendelkeznek, de szerencsére még nem volt szükség erre a tudásukra. Nem történt még komoly baleset, kisebb sérüléseket kellett ellátni, például kagyló okozta sebet. Egyesek időnként próbálkoznak a folyó átúszásával sikertelenül, ilyenkor a mentőcsónakkal kell partra segíteni az illetőt. Esetenként egy-egy szülő felelőtlensége miatt kerülhet bajba kisgyerek, amikor szintén jól jön az úszómester felügyelete. A portaszolgálat feladata megakadályozni, hogy az üdülőtulajdonosokon kívül autóval vagy kerékpárral bemenjenek a strandra. Csak a belépőkártyával rendelkezők hajthatnak be, amiket az idén ki kellett cserélni. Van ingyenes külső parkoló és kerékpártároló, ami a legnagyobb melegben is elegendő szokott lenni. A mozgáskorlátozottak számára három parkoló áll rendelkezésre a strand közvetlen közelében. Nem történt még lopás vagy rongálás – mondta Várdai Béla.

- A nyaralók nyugalma érdekében nem tervezünk rendezvényt idén sem, a büfések szerveznek alkalmanként egy-egy koncertet.

Olvasóink írták

 • 9. mirázs 2012. június 05. 09:49
  „"Nyári napnak alkonyulatánál
  Megállék a kanyargó Tiszánál"
  Ha ezekkel a gondolatokkal telten zötyögsz a strand felé rájössz, hogy a Tisza nem csak víz, nem csak part, hanem hangulat, érzés, élmény...
  "Ki a Tisza vizét issza
  Vágyik annak szíve vissza" (Csabika szerint: Saját vizét issza vissza)
  Ez is igaz, az is igaz. Kinek mi a a fontos.”
 • 8. Horthyszobor 2012. május 30. 21:35
  „Erika és Béla Bt.:) Oly szép mint a Zsuzsi és Bandi volt anno:)”
 • 7. Torokn 2012. május 30. 17:58
  „3. Csabiika83 2012.05.30. 16:13 . nem is tudom melyik a tisztább...a Tisza vagy a természetes öntisztulás nélküli holt ág...”
 • 6. tirpák 2012. május 30. 17:57
  „immunrendszer függő a dolog”
 • 5. Queenmargareth 2012. május 30. 17:12
  „mennyivel rosszabb a Tisza, mint a belepisilt, belekakált, beleköpködött uszodai víz?”
 • 4. studyfy 2012. május 30. 16:39
  „nie, " Mennyi lesz a kerékpárőrzés díja?" A cikkben a következő olvasható: "Van ingyenes külső parkoló és kerékpártároló, ..." El sem olvasod a cikket, csak fröcsögsz! A kerékpártároló kövesse a nap mozgását?”
 • 3. Csabiika83 2012. május 30. 16:13
  „mackópajtás egyetértek. Én születésem óta szegedi vagyok, de meg se fordult a fejembe bele menni a Tiszába. De idén lehet megpróbálom Mártélyon. Lehet tisztább mert holtág. De máshol biztos nem.”
 • 2. mackópajtás 2012. május 30. 15:36
  „Te jó ég. Ennyi embernek van gusztusa fürdeni a Tiszában? :S”
 • 1. nie 2012. május 30. 14:06
  „A fürdőzők kerékpárjaival mi lesz? Lesz őrzés? Megint a tűző napon állnak a kerékpárok, amíg fürdenek a vendégek? Mennyi lesz a kerékpárőrzés díja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel kezdődik a csatornázás Szegváron

A szennyvízcsatorna-hálózat építése Szegvár déli, kórógyszentgyörgyi részén kezdődik. Tovább olvasom