Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Kézen állva is fogyott a palacsinta

Derekegyház – Mi lesz, ha esetleg mégsem jön össze a rekord, újrakezdik a kísérletet? – kérdeztük a derekegyházi palacsintafesztivál finisében szombaton, még a számlálás előtt.
– Dehogy! Szó sem lehet róla! – rázták nevetve a fejüket a tűzhelyek mögött szorgoskodó helybeliek. – Persze hogy újrakezdjük – vetette közbe Szabó István polgármester. Azt, hogy melyik oldal lobbija lett volna erősebb, végül nem kellett próbára tenni, mert a fesztiválozók 24 óra alatt az eredetileg megcélzott 23 ezres mennyiséget 1680-nal szárnyalták túl. Ehhez a becslések szerint mintegy 1000 kiló liszt, 8-9 ezer tojás, 1500 liter szóda és 800 liter tej fogyott. – A falubeliek közösen lekvárt főztek. Szamócát vettünk a piacon, meggyet szedtünk, Erdélyből 20 kiló áfonyát kaptunk – sorolta a polgármester.

Sárai Soma nemcsak evett tótágast állva, hanem a palacsintatáncot is így járta. Fotó: Vidovics ferenc
Sárai Soma nemcsak evett tótágast állva, hanem a palacsintatáncot is így járta.
Fotó: Vidovics ferenc

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!
Hetedszer forgott minden a palacsinta körül Derekegyházon, szerdától vasárnapig mindenki az édes csemegéből lakmározott. Volt, aki kézen állva is megküzdött a feladattal, a helybeli Sárai Soma időnként örömmel bemutatta ezt a tudományát az érdeklődőknek. A kisfiú a fesztivál védjegyének számító palacsintatáncot is ebben a furcsa pózban járta. A táncot már csak azért is érdemes volt a látogatóknak is megtanulniuk, mert – amint arra többször felhívták a figyelmet – azoknak, akik ügyesen ropják, idén nem kell fizetniük súlyadót a kerékpárjuk után. Arról nincsenek híreink, hogy eddig hányan szerették volna a kedvezményt érvényesíteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos fejlesztésre készül a fábiáni gazdaság

Milliárdos beruházásra készül: megduplázza fejőstehén-állományát és vágópontot, húsüzemet nyit a… Tovább olvasom