Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Kibővítették az idősek otthonát

Fábiánsebestyén - Kibővült és megújult a fábiánsebestyéni Erzsébet-otthon, ahol ebből az alkalomból szombaton nyílt napot rendeztek. Az időseket ellátó intézmény 40 főnek ad munkát.
A húsz évvel ezelőtti induláskor 19, jelenleg 64 ember él az otthonban, a bővítésnek köszönhetően ez a létszám hamarosan tovább emelkedhet. Az épület korábban már több lépésben kibővült, most egy új épületszárnyat húztak fel a meglévő mellé, amelyben 4 új kétágyas, akadálymentes szobát, nővérhelyiséget és egy 72 férőhelyes ebédlőt alakítottak ki. A régi ebédlőt közösségi térként használják majd. A munkákat teljes egészében pályázati pénzből, 179 millió forintból végezték. Megújuló energiát használnak, a tetőn napkollektor és napelem van, a fűtést talajszonda biztosítja – tájékoztatott Óvári Sándor projektmenedzser.

Megszépült a fábiánsebestyéni Erzsébet-otthon. Fotó: Králik Emese
Megszépült a fábiánsebestyéni Erzsébet-otthon. Fotó: Králik Emese

Kós György polgármester arra emlékeztetett: a falu mindig is figyelt a szociális problémákra, különösen az idős emberekre. Az évtizedekkel ezelőtt megkezdett utat tovább folytatják. Külön köszönetet mondott a rendezvény díszvendégének, Elizabeth Fells de Allemany-nak, aki hosszú ideje támogatja a községet, és az Erzsébet-otthont.

– Az ellátási körzetünk országos, de mindig előnyt élveznek majd a helybeli idős emberek. A munkatársaim minden elismerést megérdemelnek a lelkiismeretes munkájukért – mondta Dancs Ferencné intézményvezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilatkozatháború tört ki Szentesen

Körlevelekben üzenget egymásnak a jobb- és a baloldal, valamint a szentesi rádió. Lengyel-magyar barátságtól kezdve a bizonyító erejű fotókig sok minden szó esik ezekben. Tovább olvasom