Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Kifizetetlen számlák, repedező mennyezet

Szentes - Csúszik a számlák kifizetésével a szentesi gimnázium, amelynek január óta az állam a fenntartója. Az intézmény egyik tantermének mennyezete repedezik, amelynek javításához a város hozzájárulását is kérik.
A szentesi Horváth Mihály Gimnázium év eleje óta csúszik a közüzemi díjak fizetésével. A baj nem jár egyedül: a biológia szaktanterem mennyezete megrepedt, amelyet fel kell újítani.

A Horváth Mihály Gimnázium – 26 oktatási, szociális és kulturális, továbbá 7 egyéb célú megyei intézménnyel együtt – január óta a Tápai Pétervezette Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ irányítása alá tartozik.

– Az újonnan alakult szervezet vezetői többek között azt a feladatot kapták, hogy világítsák át az intézmények gazdálkodását – tájékoztatott Varga Márta, a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője.

– Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy minden szerződést, számlát átvizsgáltak, ellenőrizték a költségek indokoltságát. A tetemes mennyiségű iratanyag tételes áttekintéséből adódott egyes számlák kifizetésének csúszása, ami több iskola esetében előfordult, de a kifizetések már elindultak. A fenntartó egyébként folyamatosan kapcsolatot tart és tárgyalásokat folytat a közüzemi szolgáltatókkal az utalások ütemezésével kapcsolatban.

A szaktanterem mennyezetének megrepedését H. Szabó Réka igazgató jelezte. – Az intézményfenntartó építésze megvizsgálta, a helyiség használatát korlátozta, a felette lévő teremét pedig a terhelés miatt teljes mértékben megszüntette. A megoldására a napokban tesznek javaslatot, a kivitelezés hozzávetőleg egy hetet vesz igénybe – mondta Varga Márta. – A javítás nagyobb beruházásból valósulhat meg, amelyben a város mint tulajdonos közreműködése is szükséges lesz – hangsúlyozta a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője.

Szerettük volna megkérdezni az ügyben H. Szabó Rékát is, de az igazgató nem kívánt nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 6. Realis 2012. március 25. 08:02
  „A központosítás óta én úgy látom, a HMG-ben minden eddiginél nagyobb a kiszolgáltatottság.
  A lecsökkent önállóság következménye az is, hogy folyamatosan megszűnik a helyi kereskedőkkel, vállalkozókkal való együttműködés lehetősége, mert a legkisebb beszerzéseket is központosították.”
 • 5. anya5353 2012. március 24. 21:44
  „Az összevonások óta van a káosz!
  Előtte rendben mentek a dolgok! Minden intézménynek volt saját gazdaságvezetője, költségvetése, munkaügyese, stb....!!!
  Most meg......egyes igazgatók komoly pénzügyi szabályokat úgy hágnak át, ahogy akarnak! A dolgozó meg mehet a sunyiba!!!!
  Nem rágalom, tény!”
 • 4. áldásbékesség 2012. március 24. 21:21
  „Tápai egy felfuvalkodott, semmihez nem értő bunkó. A szegedi IKV-t is egy év alatt tönkretette, de B. Nagy kormányhivatal vezetőnek a bizalmas jó haverja, aki futtatja ezt a hülyét.”
 • 3. Brunó 2012. március 24. 20:46
  „Szirbik úr sem panaszkodhat a kifizetetlen számlákról. Állítólag a szentesi önkormányzat az önkormányzati lakások bérlőknek nem téríti meg a bérlakásokba beszerelt vízmérőket. A bérlőknek nincs pénz, de rádiós vízmérők felszerelésére van. Vajon kinek, vagy kiknek az újabb biznisze? Vajon miért kerülgetik a kérdést, mint macsek a forrókását? Állítólag a lakások bérlői között még hivatásos katonák is vannak.”
 • 2. picipest 2012. március 24. 20:44
  „Nem állítólag, hanem ez tényleg így van:a kormányhivatal egész egyszerűen nem utalja el a bér jellegű dolgokat, tényleg akadozik, vagy egész egyszerűen elmaradt az útiköltség kifizetése, kifizetetlen számláik vannak az átvett intézményeknek, amúgy meg teljes a káosz ezen intézmények gazdálkodását illetően.”
 • 1. pirosmedence 2012. március 24. 18:41
  „Szegény szentesiek jól beszaladtak csőbe! Állítólag a megyében másutt is akadozik a dolog, bérjellegű kifizetéseket, térítéseket (pl. útiköltség) még ebben a naptári évben nem kapták meg a dolgozók!Tápai úr!!!! Március vége van! Ébresztő!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztasági nap Derekegyházán

Környezettisztasági napot rendeznek Derekegyházán szombaton délelőtt fél 9-kor. Tovább olvasom