Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Kigyulladt a háza, hiába próbált menekülni

Szentes - Egy földszintes lakóházban keletkezett tűz a Kéreg utcában. Az épületben tartózkodó férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Meghalt csütörtökön egy idős férfi a szentesi Kéreg utcában. Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatott: dél körül kaptak jelzést arról, hogy az utcában ég egy földszintes ház. Négy tűzoltóautó érkezett a helyszínre, akkor már égett az egész konyha és a padlásfeljáró egy része. A lángokat fél óra alatt megfékezték, kivittek a házból egy sérült gázpalackot, amelynek a hőtől kihasadt az alja, de nem robbant fel. Úgy tudjuk, a hőségtől ablakok is kitörtek.

Fotó: DM
Egy Kéreg utcai házban történt a szerencsétlenség. Fotó: DM

A szomszédok azt mesélték, a szerencsétlenül járt idős férfit nagyon szerették a környéken. Józsi bácsi régen postásként dolgozott, az ismerősei szívesen betértek hozzá, mondta egy fiatalember. Egy utcabeli nőtől úgy tudjuk, az elhunyt férfinak alig pár hete halt meg a felesége, azóta egyedül élt a házban. A közeli kocsma előtt állók úgy látták: miután végeztek a tűzoltók, kiérkezett egy mentőautó is, de feltehetőleg akkor már nem lehetett segíteni a férfin. A feltételezések szerint főzés közben kaphatott lángra valami, az idős ember megpróbált kimenekülni az épületből, a tűzoltók a ház előtt találtak rá. A vizsgálat egy-két napon belül lezárul – hogy mi okozta a szerencsétlenséget, akkor derül ki.
Kazánrobbanás

Három éve néhány házzal feljebb már volt egy hasonló tragédia. Akkor azért halt meg egy 57 éves férfi, mert a felügyeletére bízott házban napok óta nem fűtöttek, feltehetőleg jégdugó alakult ki, a kazán felrobbant.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem volt bomba a szentesi bíróságon

Feloldották az épület lezárását. Zavartalan a forgalom az érintett területen. Tovább olvasom