Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Kigyulladt tévéjétől halt meg egy asszony

Szentes - Életét vesztette egy idős nő szombat este Szentesen, amikor otthonában kigyulladt a televíziója. A látás- és mozgássérült 81 éves asszony nem tudott kijutni a házából, mert épp a bejárattól terjedt el a tűz.
Feltehetően füstmérgezésben halt meg az az idős nő Szentesen, akinek a házához szombat este riasztották a tűzoltókat. A szomszédok hét óra körül lettek figyelmesek a ház felől szálló füstre. A lángok és a füst erejére jellemző volt, hogy még a szomszédos helyiségekben is megolvadt néhány tárgy, de csak egy szoba égett ki. A szentesi tűzoltók az oltást követően találták meg az ott lakó 81 éves nő holttestét.

A Rákóczi utca egyik zugában található háznál kívülről nem is lehetett felfedezni a tűz pusztítását. A magas kerítésen át csak annyit lehet látni, hogy a bejárati ajtó melletti ablak fehér kerete bekormolódott. A háznál nem találtunk senkit. Az egyik szomszédtól megtudtuk, tíz éve élt a házban az idős, látás- és mozgássérült asszony. Az elsődleges tűzvizsgálat eredményei szerint egy műszaki hiba, feltehetően a tévékészülék meghibásodása miatt kapott lángra a helyiség. Menekülésre szinte esélye sem volt az áldozatnak: még ha egészségi állapota engedte is volna, hogy időben elhagyja a lángra kapott házat, nem találhatott kiutat, a tűz ugyanis éppen a bejárat felől terjedt befelé. A szentesi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Olvasóink írták

 • 15. Mathiasking 2009. augusztus 17. 11:35
  „A műsor amit nézett a szerencsétlen olyan hazugság halmaz volt, hogy a készülék bemondta a csődöt!”
 • 14. flexsnake 2009. augusztus 17. 11:15
  „tudom hogy nem panel de ha eszembe jut nem fogok keresni neked egy fél órát hogy megtaláljam hova írja. Ide illik.”
 • 13. IVY 2009. augusztus 17. 10:59
  „Ennél már csak a hétvégi, miskolci paneltűz zurább.”
 • 12. SP 2009. augusztus 17. 09:06
  „kösz, most itt is
  a tűzoltókra gondoltam, terveztem oda is áttenni :)”
 • 11. achilleus 2009. augusztus 17. 09:01
  „9-10 SP. Ez nem a paneltüzes téma, értékes hozzászólásaidat átteszem a panelesehez.”
 • 10. SP 2009. augusztus 17. 08:51
  „http://www.hirextra.hu/2009/08/17/nem-jo-az-uj-szigeteles/”
 • 9. SP 2009. augusztus 17. 08:45
  „Lesz még munkája a tűzoltóknak a sült panelprolik mentésével.
  A nagy okosok panelprogrammal tönkre vágták a panelházak homlokzatát.
  Azt nem értem, hogy lehetett ilyen baklövést elkövetni.
  Hibás technológiába milliárdokat bele ölni. A panellakók pénzét elkótyavetyélni éghető hungarocellre.
  Aki élni akar, az kerülje az ilyen házakat.”
 • 8. leeannlarue 2009. augusztus 17. 00:18
  „flexsnake: a hírben, azt hiszem, családi ház áll. szóljatok, ha tévednék. részvétem a családnak!”
 • 7. TELSTAR 2009. augusztus 16. 20:16
  „nagyon forró lehetett a műsor...”
 • 6. flexsnake 2009. augusztus 16. 19:37
  „5. ....., látod nem csak nekem tűnt fel.

  Biztos valami jó kis magyar tvje volt.... A panelok elektromos vezetékei elöregedtek, nagyon sok életveszélyes lakás van.”
 • 5. achilleus 2009. augusztus 16. 18:16
  „4. hozzászólás rolee 2009.08.16. 17:28
  "Bende Péter vezérőrnagy, az MTSZ elnöke az MTI-nek pénteken azt mondta"
  Ha egy tűzeset kapcsán a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökének tegnapelőtti nyilatkozatát idézem, az vajon olyan nagy politizálás? És, ha majd nem jönnek a tűzoltók, akkor mi lesz???”
 • 4. rolee 2009. augusztus 16. 17:28
  „moderálva sértő”
 • 3. studyfy 2009. augusztus 16. 17:19
  „Uraim! Egy szörnyű szerencsétlenségből ne csináljunk már azonnal politikát! Ez már agyament dolog!”
 • 2. Power 2009. augusztus 16. 11:00
  „Választások közeledtével megszaporodnak a lakástüzek. Sajnálom a nénit, ő nem az említett körbe tartozott.”
 • 1. achilleus 2009. augusztus 16. 09:30
  „Tűzveszélyes kivonásokat tervez a kormány
  Jövőre már a tavasz elején megbénulhat a tűzoltóság munkája, ugyanis forrásátcsoportosítás miatt közel kétmilliárd forinttal csökkenne a hivatásos tűzoltók 2010-es évi támogatása. Mivel a jövedéki adó és az áfa emelése is megnehezíti a működést, ezért a pénzügyminiszterhez fordult a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke. - Utoljára frissítve: 2009. augusztus 15., 13:20

  Bende Péter vezérőrnagy, az MTSZ elnöke az MTI-nek pénteken azt mondta: az adójogszabályok változása miatt 1,4 milliárd forinttal csökkenne a támogatásuk, emellett 350 milliót vonnának el hivatásos önkormányzati tűzoltóságoktól a köztestületi önkéntes tűzoltók javára. A tűzoltó tábornok közölte: az üzemanyag jövedéki adójának 7 százalékos emelése és az 5 százalékpontos áfanövekedés olyan pluszterheket ró a tűzoltóságokra, hogy már akár a tavasz elején nem tudnak káresetekhez vonulni. A tűzoltó járművek évente mintegy kétmillió liter gázolajat fogyasztanak, a jövedéki adó emelésének éves kihatása meghaladja a 60 millió forintot.

  A vezérőrnagy, aki Budapest tűzoltóparancsnoka is, megjegyezte: ha az önkormányzatok nem támogatnák a tűzoltóságokat, működésképtelenné válnának. Mint ismert: a Bajnai-kormány azt tervezi, hogy 120 milliárd forintot von ki az önkormányzati rendszerből. Ez akár a középszintű közigazgatás és a rendőrség összeomlásához is vezethet.

  A vezérőrnagy példaként említette, hogy a Fővárosi Önkormányzat évente 400 millió forinttal támogatja a főváros tűzoltóságát. "Ha nem tenné, május végén vonulásképtelenek lennénk" - jegyezte meg. Bende Péter szerint jelentős problémát jelent az is, hogy mivel a munkahelyi képzések ezentúl 25 százalékos adókulcs alá esnek, nem tudják megfelelően biztosítani a szükséges képzéseket.

  Felhívta a figyelmet arra, hogy csak az adóemelésből fakadó többletkiadás egymilliárd forintot tesz ki, amivel a 2010. évi keretszám meghatározásánál sem a Pénzügyminisztérium, sem a tűzoltóságot felügyelő önkormányzati minisztérium nem számolt. Ezért csütörtökön Oszkó Péter pénzügyminiszterhez fordultak levélben. A tárcavezetőnél azt szeretnék elérni, hogy a jogszabályváltozás miatti többletkiadásukat és az önkéntes tűzoltók támogatását a költségvetés más forrásból biztosítsa.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felkapott lett idén a tiszai strand Szentesen

Szentes - A szezon kezdete óta annyian keresték fel a tiszai szabad strandot Szentesen, mint az elmúlt 3–4 évben összesen. Tovább olvasom