Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Kikosarazták a multit Szentesen

Felborzolta a kedélyeket Szentesen a Spar terve, miszerint a városközpontban lévő sportpálya területén akar áruházat építeni. Az önkormányzat nem tartott igényt a multinacionális cég ajánlatára, s ezt megelégedéssel fogadták a sportolók és a kereskedők.
Nem adták a sportpályát a multinak. Fotó: Tésik Attila
Bevásárlóközpontot akart létesíteni a Spar Magyarország Kft. Szentesen. A multina- cionális cég ajánlata azonban nemcsak a helyi kereskedők kedélyeit borzolta fel, hanem a nemzeti sportvárosbeli egyesületeket és a szurkolókat is. A Spar megbízásából jelentkező Benefit Ingatlanbefektetési Szövetkezet ugyanis azzal a tervvel kereste meg az önkormányzatot, hogy a település központjában lévő Kinizsi-pályán akar egy kereskedelmi központot kialakítani. A Benefit felügyelőbizottságának az elnöke, Kroll Miklós a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a Sparnak nem felel meg a város által felkínált szomszédos terület, vagyis a Kinizsi melletti Spartacus-pálya.

A befektetőtársaság szándékának nyilvánosságra kerülése után a hazai áruházláncok helyi képviselői minden fórumot megragadtak, hogy a Penny, a Tesco és a Lidl után újabb multi ne kapjon teret Szentesen. A kereskedelmi és iparkamara kistérségi elnöke, Horváth István az általa vezetett testület nevében elfogadhatatlannak tartotta azt, hogy a Spar a sportpálya helyén létesítsen bevásárlóközpontot. Szerintük a már épülő Tesco környéke vagy az Ipartelepi és a fábiáni út körüli területek jöhetnének számításba. Furcsának tartotta Horváth István, hogy a Spar ajánlatát tartalmazó levelet a Benefit felügyelőbizottságának elnöke írta alá. Ez a grémium ugyanis a vonatkozó jogszabály szerint érdemben nem szólhat bele operatív üzleti ügyekbe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolatörténeti kiállítás a szentesi 35 éves Zsoldosban

Harmincöt éve alapították a szentesi Zsoldos Ferenc középiskolát, erre az alkalomra emlékeztek az… Tovább olvasom