Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Kilencezer elemet gyűjtött Török Adrienn

Egymaga 9205 darab használt elemet gyűjtött, ezzel megnyert egy országos versenyt a harmadikos szentesi Török Adrienn. A győztes az elismerő oklevél mellé tölthető elemes játékokat kapott.
Török Adrienn örült a nyereménynek. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói tudják, hogy a használt elemek károsak a természetre. Azzal is tisztában vannak, hogy ezek az anyagok veszélyes hulladéknak minősülnek idehaza és Európa más országaiban is. Az egyházi oktatási intézmény Horváth József pedagógus koordinálásával vett részt a RE'LEM Kht. versenyén, ahol használt elemeket kellett gyűjteniük a gyerekeknek. A 3. a osztály is elkezdte gyűjteni a hulladékot tanítóik, Nyíri Dániel és Demeter Klára vezetésével. Nemrégiben jött a hír, hogy Török Adrienn az egyéni versenyt megnyerte. Lapunk információja szerint őt követi a rangsorban egy budapesti középiskolás diák.

A szentesi győztes 9205 használt elemet gyűjtött össze, a fővárosi versenyző ennél 1166 darabbal kevesebbet. Azt mesélte Adrienn, hogy a szülei, a nagymamája és az órás ismerősük segített neki. A kislány tisztában van azzal, hogy környezetvédelmi szempontok miatt nem szabad szétdobálni ezeket a használt anyagokat. Nemcsak ő örül az első helyezésének, hanem az osztálytársai is.

Török Adrienn különben jó tanuló, pedagógusa, Nyíri Dániel szerint közel van a kitűnőhöz. Ő egyébként titokban remélte, hogy a tanítványuk megnyeri a versenyt. Ám úgy véli: nem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy a kisdiákok megtanulják a környezetvédelem fontosságát. Adrienn mindenesetre örült a tölthető elemes játékoknak, amelyeket a kht. ügyvezetője, Cserépy Zoltán személyesen hozott el neki az iskolába, az oklevéllel együtt. A verseny egyébként folytatódik: Adrienn a második fordulóban még többet szeretne összeszedni, mint amennyit az első körben. Ezért összefogott egyik osztálytársával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt nemzet énekkara Szentesen és Szegeden

Ma este Szentesen, holnap pedig a szegedi dómban lép fel egy százötven tagú, öt nemzet énekkaros… Tovább olvasom