Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Kimentette szomszédját az égő házból

Szegvár - Szomszédja mentette ki égő házából azt a 62 éves szegvári férfit, akinek otthona egy detonáció után szerda este lángra kapott. A rendőrség szerint öngyilkos akart lenni a férfi, de ezt a hozzátartozók és a szomszédok is cáfolták lapunknak.
– Nagyon bátor volt az a férfi, aki kihozta a sérültet a lángoló szobából – mondták azok a tűzoltók, akiket szerda este 6 óra körül egy szegvári tűzhöz riasztottak. Egy detonáció okozta a tüzet, de a kisebb robbanásban nem sérült meg a Hunyadi utcai épület szerkezete. Mire kiértek a tűzoltók, csak oltaniuk kellett, a ház idős lakóját már kimentették.

– Nem hallottunk az egészből semmit, pedig itthon voltunk. Csak arra lettünk figyelmesek, hogy nagy a nyüzsgés odakint – mondta lapunknak a szomszédban élő középkorú hölgy.

Józsi bácsit nagyon jó embernek ismerik. Tudták róla, hogy a mentők a budapesti Honvéd kórházba szállították. Információink szerint az arca és a keze égett meg a 62 éves férfinak. A szomszédok lapunkon keresztül üzenték, hazavárják Józsi bácsit, akit nagyon szeretnek. Felkerestük a sérült férfi lányát, de ő nem kívánt nyilatkozni. Telefonon viszont sikerült elérnünk azt a szegvári férfit, akinek a nyugdíjas az életét köszönheti.

A rendőrség szerint öngyilkos akart lenni a férfi. A szerző felvétele
A rendőrség szerint öngyilkos akart lenni a házát magára robbantó férfi.
A szerző felvétele

– Éppen etetéshez készültem, amikor a templomból jött haza az anyósom. Ő látta meg, hogy ég a ház, és rögtön szólt nekem – mesélte Csurka Zoltán, aki 100 méterre lakik Józsi bácsi házától. – Koszos ruhát és gumicsizmát viseltem, így nem kellett öltözéssel vesztegetnem az időt, rögtön biciklire pattantam, és átgurultam hozzá. Akkor már lángok csaptak ki az utcai ablakon. Bementem, de csak a konyháig jutottam, akkora volt ott a füst. Hallottam, hogy sziszeg mellettem egy gázpalack, megfogtam, de hidegnek éreztem, ezért felemeltem és kirohantam vele. Visszamentem, és elkezdtem kiabálni Józsi bácsinak, aki meghallotta, és visszaszólt. Egy sarokba, a szekrény mögé kucorodva találtam rá az égő szobában. Tudtam vele pár szót váltani, aztán kihúztam az utcára.

Bár a rendőrség közleménye szerint öngyilkos akart lenni a 62 éves nyugdíjas, és ezért a szentesi kapitányság közveszély okozás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben, a lapunk által megkérdezett szomszédok és hozzátartozók egyértelműen cáfolták, hogy Józsi bácsi véget akart volna vetni az életének.

Olvasóink írták

 • 5. triniti 2010. március 05. 13:39
  „A hősök köztünk élnek! Gratulálok a szomszéd lélekjelenlétének. Remélem a bácsi gondjai megoldódnak, mert amit a környezetemben látok, az az hogy aki elmult 50 éves az a munkaerőpiacon semmi, ami érthető is a fizikai állapotukat tekintve, az állam pedig csak vonogatja a vállát és ijesztegeti őket a 72 éves korhatárral. Méltatlanul alacsony ellátásban részesülnek a becsületesen ledolgozott éveik után, ezzel szemben az átlag nyugdíj kijön jó magasra...
  Remélem rendeződik a bácsi helyzete..”
 • 4. Kritikus 2010. március 05. 12:55
  „3. hozzászólás seawasp 2010.03.05. 12:12

  "Most arra is számíthatsz, a tűzoltóság illetékese felkeres, és felajánlanak egy munkahelyet, ha korban beleférsz! :-D"

  :-))))))) Már húsz éve sem így működött. Én is gratulálok a hős életmentőnek. Azt azonban nem árt tudni, hogy ez jóval rosszabbul is elsülhetett volna. Mindenfajta védőfelszerelés nélkül behatolni egy égő házba...? Nos, aki már járt bent ilyen helyen, az szerintem kétszer is meggondolná, hogy munkásruhában bemegy-e.

  Az a lényeg, hogy jól sült el. Még egyszer gratulálok.”
 • 3. seawasp 2010. március 05. 12:12
  „Kedves Csurka Zoltán!

  Most arra is számíthatsz, a tűzoltóság illetékese felkeres, és felajánlanak egy munkahelyet, ha korban beleférsz! :-D
  Én is így lettem tűzoltó - 1983 -, mert mint helyi járatos buszvezető, a járat végzés közben eloltottam egy olajkályha tüzet! Leintett a tulaj az esti időben, mert azt hitte a lánglovagok érkeztek meg! Egy kivilágított busz, és a tűzoltók kocsija majdnem azonos, az utca emberének! :-D
  Előkaptam az akkor állami tulajdonú 12 kg-s porral oltót - a csuklósban volt 2! -, és irány a füstös szoba! Mire odaértek az ,,igazi" tűzoltók, már csak szellőztetni kellett.
  Nekik meg éppen szükségük volt egy gyakorlott hivatásos sofőrre! Jó helyen, jó alkattal! :-D”
 • 2. KolompárRómeó 2010. március 05. 11:27
  „"Józsi bácsit nagyon jó embernek ismerik."

  És ha nem nagyon, csak kicsit jó ember? Akkor változik valami az ügy értékelésében?

  "Tudták róla, hogy a mentők a budapesti Honvéd kórházba szállították. Információink szerint az arca és a keze égett meg a 62 éves férfinak. A szomszédok lapunkon keresztül üzenték, hazavárják Józsi bácsit, akit nagyon szeretnek."

  Tiszta szerencse, hogy Butapesten jár a DM a kórházakba, amit a betegek olvasgatnak unalmas óráikban.”
 • 1. emzsr 2010. március 05. 10:18
  „Minden elismerésem Csurka Zoltáné.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csurka Szentesen kampányolt

Szentes - A Fidesszel közösen kétharmados többséget kell elérni, akkor rendszerváltás jöhet, amire… Tovább olvasom