Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Kinizsi: nincs bűncselekmény

Fábiánsebestyén - Nem történt bűncselekmény a Kinizsi 2000 Zrt.-nél – ezt állapította meg a rendőrség a fábiánsebestyéni cég esetében, ahol korábban sikkasztás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendőrség százhúsz tanút hallgatott meg, köztük a társaság vezetőjét, Farkas Sándor országgyűlési képviselőt is.
Kilenc hónapig tartó eljárás végeredményeként a rendőrség azt állapította meg, hogy nem történt bűncselekmény a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél. A történet akkor kezdődött, amikor egy feljelentés alapján nyomozást rendelt el a vásárhelyi ügyészség sikkasztás gyanúja miatt, az ORFK pedig a Békés megyei főkapitányságot jelölte ki: folytassa le az eljárást. A feljelentő azt állította, hogy a zárt rendszerben működő társaságnál a részvényvásárlók nem a saját pénzüket, hanem a cégét használták részvényfelvásárlásra.

– 2005–2006-ban a részvények névértékének 50-90 százalékának megfelelő összeget adtak az értékpapírokért a társaság vezető tisztségviselői, akik a felvásárlások során a saját pénzükkel fizettek – jelentette ki Lup Zoltán. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának vezetője lapunknak elmondta: meghallgattak minden részvényest, köztük fábiánsebestyénieket, orosháziakat, békéscsabaiakat, szegedieket és dunántúliakat. A rendőrség igazságügyi könyvszakértő véleményét is kérte – hangsúlyozta. Az őrnagy elmondta, a zárt rendszerben működő társaság pénzeszközeivel a társaság számára is vásároltak részvényeket, ezt a vonatkozó jogszabályok megengedik. A vizsgálat szerint a Kinizsiben nem történt bűncselekmény.

Az állatok eddig sem aggódtak, most már a Kinizsi részvényeseinek sem kell. Fotó: Tésik Attila
Az állatok eddig sem "aggódtak", most már a Kinizsi részvényeseinek sem kell.
Fotó: Tésik Attila

Fábiánsebestyénben sokan úgy vélik, a konfliktus 2004-ben keletkezett, amikor az elnök akkori helyettese, Czirbus Antal és fia, Olivér, valamint Farkas Sándor között vita támadt a vétójogot biztosító aranyrészvény ügyében. A Heti Világgazdaságnak korábban arról beszéltek, hogy szeretnének minél nagyobb arányban értékpapírokhoz jutni, de ennek a törekvésüknek nem tudnak érvényt szerezni – jelenleg negyven százalékot birtokolnak. A cég volt állattenyésztési ágazatvezetője lapunk érdeklődésére nem akart arról véleményt alkotni, hogy a rendőrség milyen eredménnyel fejezte be a nyomozást. Czirbus Olivér pedig azt mondta, nem foglalkozik a Kinizsi ügyeivel.

Farkas Sándor: a betakarítás most a legfontosabb

A nyomozás végeredményét örömmel nyugtázta Farkas Sándor, aki tanúként maga is vallomást tett a rendőrségen. A cég elnökeként hozzáfűzte, a társaság működésének hétköznapjaiban nem szült bizonytalanságot az eljárás, de mindenképpen kedvező, hogy lezárult. Farkas inkább a munkára figyel, a falu környéki földeken most takarítják be a kukoricát, napraforgót, szóját. A napokban helyeznek üzembe egy, a gabonafélék kezelésére alkalmas, százmillió forint értékű szárító és tisztító üzemet is.

Olvasóink írták

 • 10. zombor 2008. október 07. 18:30
  „Kérdezzétek meg a falut!!! Bárkit az útca emberét...”
 • 9. erről ennyit 2008. október 07. 17:13
  „Ugyan már mit vádaskodtok,bizonyítékot!!!!!Bárkit lehet büncselekménnyel vádolni, de elő az alátámasztott bizonyítékokkal, pletyka szinten irogattok, aszogyák módjára bárkire rá lehet fogni még gyikosságot is,és ha nektek bünős még is ,hát ott a törvény és védjétek meg az igazatokat,erre nem vagytok képpessek , hanem mocskolni , bűnöst kiáltani.Erről ennyit,”
 • 8. kukori 2008. október 07. 09:33
  „Hármaska és hatoska! Lerí rólatok a politikai hovatartozástok.Ne feledjétek ez nem politikai, hanem gazdasági büncselekmény gyanúja miatt elrendelt nyomozás volt.Nem biztos, hogy ismeritek a célszemélyt.Feltételezhető, hogy a Fidesz uszályában ringatóztok.
  Isten mentse meg az országot az ilyen szolgálattól.”
 • 7. szentesi 2008. október 06. 22:34
  „Az a haraszt nem zörög,melyet nem fújja a szél.
  Úgy látszik ez a szél gyengén fújt!!!!!!!!!”
 • 6. kotkodácsnak 2008. október 06. 18:06
  „kotkoda ,ügyészségnek az a dolga, ha nem vizsgálták volna ,habzó szájjal azt kiabálnátok.Kombinálsz,bírósági végzést feül bírálod, minden indok nélkül, sarat dobáljátok , és akire céloztok sárosodjon.”
 • 5. kotkoda 2008. október 06. 17:28
  „Az Ügyészség miért vizsgálódott akkor ha nem volt alapos a gyanú?! Vaminek lennie kellett csak közben elpárolgott?!”
 • 4. kalmarivan 2008. október 06. 12:28
  „"További jó munkát kívánok Farkas Sándor urnak,és az ország javát szolgálja......"

  Azt hiszem Hármaska, te nem nagyon ismerheted Farkas Sándort......”
 • 3. egyszer csak felnyílik a lakosság szeme ,hogy a szocik csak kárt okoznak az országnak 2008. október 06. 11:31
  „Tulajdonképpen arról van szó ,hogy a két szoci,apa és fia feljelentést tettek, Farkas Sándor Fideszes országgyülési képvislőt akarták kiütni a vezetésből,és átvenni szerepet.......jellemző a szocikra besározni mindenkit.......hát nem sikerült..........További jó munkát kívánok Farkas Sándor urnak,és az ország javát szolgálja......”
 • 2. kukori 2008. október 06. 10:47
  „Az a furcsa, hogy nem találtak.
  Több szakértőt a rendőrségi állományba !”
 • 1. kupec 2008. október 06. 07:53
  „Azlett volna furcsa ha találnak valami visszaélést!
  HAJRÁ MAGYAR RENDÖRSÉG!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a református nagytemplom Szentesen

Szentes - A főtéri református nagytemplom felújításával befejeződött a szentesi városközpont rehabilitációja. A templomot istentiszteleten adták át. Tovább olvasom