Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Kiöntésre vár Csíky Puskás szobra

Szentes - Egész alakos Puskás szobrot még nem állítottak Magyarországon - pedig már elkészült az alkotás.
A 2006-ban elhunyt világhírű labdarúgó kalandos életével több könyv foglalkozott, a napokban kezdték játszani a hazai mozik a róla szóló egész estés dokumentumfilmet, mellszobrot is állítottak emlékének több helyen, de sajátos rugótechnikáját megörökítő köztéri művet eddig nem avattak szülőhazájában.

Csíky László szentesi szobrászt még 2006-ban keresték meg, hogy készítsen egy szobrot Öcsi bácsiról - az apropót Magyarország foci EB rendezési pályázata szolgáltatta. A makett lóhalálában elkészült, tetszett is a megrendelőknek, de az ötlet elhalt a sikertelen kandidálás miatt.

Csíky doktor viszont nem tett le arról, hogy megformázza Puskás Ferenc egész alakos szobrát: több hónapos munkával elkészült a 165 centis alkotás, a viaszforma Vásárhelyen várja a kiöntést.

Puskás sajátos rugótechnikáját is megörőkítette Csíky László Fotó: Bíró Dániel
Puskás sajátos rugótechnikáját is megörőkítette Csíky László
Fotó: Bíró Dániel

- Spanyolországból érdeklődtek a mű iránt, de én azt szeretném, hogy itthon tisztelegjünk Puskás emlékének ezzel a szoborral - mondta lapunknak a művész, aki 1954-ben Szegeden saját szemével látta, mit tud a labdával a száguldó őrnagy. Csíky László annyit még elárult, egy nemzeti sportváros már puhatolózott nála, hogy felállítanák Puskás szobrát, de több egyeztetés még hátravan.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levették a lélegeztetőről a 18 hónapos Larát

Szentes - Levették a lélegeztetőgépről a szentesi Bóta Lara Szonját, akinek február 26-án… Tovább olvasom