Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Kisodródott autó áll hetek óta az árokban

Szentes - Friss baleset helyszínének tűnik egy kisodródott autó Szentes mellett. Régóta ott van, de az először arra járókat megijeszti a látvány. A közútkezelő szerint a rendőrség kényszerítheti ki az elszállítást. A rendőrség szerint erre nekik nincs megfelelő eszközük.
Szentesről Fábiánsebestyén irányába autózva, nem sokkal a város után egy elhagyatott autó van az árokban – jelezte telefonon egy olvasónk. Megállt, hogy megnézze, megsérült-e valaki a járműben, kell-e segítséget hívni, de a körülményekből úgy gondolta: a baleset nem mostanában történt, az autó régóta ott lehet. A bejelentő szerint biztosan nem ő az egyedüli, akit megijesztett, és fölösleges megállásra késztetett a látvány. Mi a teendő ilyenkor, meddig maradhat egy roncs az út mellett? – kérdezte.

Kimentünk a helyszínre, a látvány valóban ijesztő. Az első kanyar előtt, farral az árokban hever egy Opel kombi. Aki gyakran arra jár, feltehetőleg megszokta, az utazók lassítás nélkül mentek el mellette. Az árok túlpartján egy macskatetem fekszik, hogy a jószág pusztulása és az autó kisodródása összefügg-e egymással, nem tudni. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor arról tájékoztatott, hogy az autót az útellenőri szolgálatuk november 28-án észlelte.

Nem befolyásolja a közlekedést, de ijesztő az ˝ottfelejtett˝ autó. a szerző felvétele
Nem befolyásolja a közlekedést, de ijesztő az ˝ottfelejtett˝ autó. A szerző felvétele

– A Szentesi Rendőrkapitányságnak jeleztük az „ottfelejtett" járművet, hatóságként ők tudják a tulajdonost felszólítani, hogy szállítsa vagy szállíttassa el a járművet. Szerencsére az útburkolattól távol található a jármű, így a közlekedést közvetlenül nem befolyásolja, de az arra járókat valóban megtévesztheti – írta válaszában.

A rendőrség szerint nem ők az érintettek. Szenti Szabolcs sajtószóvivő arra emlékeztetett: az elszállítást – normatív felhatalmazás hiányában – nem tudják kikényszeríteni. Ennek ellenére a szentesi rendőrök felvették a kapcsolatot a tulajdonossal, és kérték, hogy szállítsa el a gépkocsiját a helyszínről. Úgy hallottuk: ez még azért nem történt meg, mert a tulajdonos beteg. Amikor az autó kisodródott, nem történt rendőri intézkedés, mivel egy útelhagyásos balesetről volt szó, amelyben senki nem sérült meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiásta főbérlője acélcsöveit a kiköltözés előtt

Vádemelést javasol a Szentesi Rendőrkapitányság a 24 éves nagymágocsi M.József ellen. Tovább olvasom