Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Kiszélesedett az út Szentesen

Szentes - Ünnepélyesen átadták tegnap a kiszélesített és felújított Nagyhegy-széli utat Szentesen.
A beruházásra régóta szükség volt, hiszen a nagyhegyi kertészetek gazdálkodói munkagépekkel és teherautókkal is igénybe vették az eredetileg 4 méter széles, az utóbbi években egyre töredezettebb úttestet. A 75 millió forintos fejlesztéshez 47 milliós támogatást nyert az önkormányzat. Elsőként a közvilágítási hálózatot telepítették át, majd az erdősávot is rendezni kellett. A kivágott fák helyére növényeket telepítettek, az utca lakott oldalára 1000 cserjét ültettek. 895 méter hosszan 6,6 méter szélesre építették át az úttestet. Az avatóünnepségen – amelyen környékbeli lakóként Farkas Sándor országgyűlési képviselő, fideszes polgármesterjelölt is részt vett – Szirbik Imre polgármester elmondta: a városvezetés arra törekedett, hogy Szentes külső részei is bekapcsolódjanak a fejlesztési programokba. Ennek egyik állomása volt az útszélesítés, amelyet hamarosan – pályázati forrás elnyerése esetén – egy kerékpárút építése követ majd.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. bénaimre 2010. szeptember 30. 08:23
  „Pártérdeknél írom nem rosszak a beruházások,csak minek ipari park megint a mikor nincs a többiben sem életképes vállalkozás... A nagyhegyi út is nagyon jó csak nézzen már utána ki tett érte a legtöbbet... Az elmult 8 év alatt ki tette tönkre igenlő szavazatával országunkat és városunkat... Most poilitika mentes szentes és szavazzon az mszp-re szórólapok... Tudom hogy szentes egy igazi szociálista város,de higgye el lehet másminta alapján is élni.... Pini ügy, uszoda,petőfi szálló,...”
 • 27. szentesivagyok 2010. szeptember 29. 21:23
  „Tisztel bénaimre!
  Magam részéről örülök a nagyhegyszéli útnak, a Kossuth utcának, az ipari parknak, arra hogy megújultak az épületek, légyen az intézmény vagy panel, hogy aszfaltozott utakon közlekedhetek és kerékpárutakon kerékpározhatok. Szurkolok, hogy minél több vállalkozás települjön az ipari parkba, és hogy elkészüljön a Petőfi Szálloda, mert ez a szentesiek érdeke pártszimpátiától függetlenül.Mindezt teszem annak reményében, hogy ezt már egyik párt sem tudja elvenni a szentesiektől. Bárki nyeri a választást remélem . A maga ellendrukker hozóállása sem tudja se az örömömet, se a bizakodásomat eloszlatni.”
 • 26. studyfy 2010. szeptember 29. 21:16
  „bénaimre, jellemző Önre: nem hogy a nevét nem vállalja, még a nemét sem.”
 • 25. bénaimre 2010. szeptember 29. 21:02
  „Jó rendbe de a tanácselnökúr remélem utolsó nyilatkzatai egyikét fogom meghallgatni mint sport guru,hátha van még mit elkurnia...Pártatlanul elmondhatom remélem az emberek tudják majd hova tegyék a megfelelő jelet... De kedves tjozso gondolom ismeri a pini ügyet is és ott is a tanácselnök mellett voksol a 120 millió forint miatt...Hiteles tanácselnökünk 16év kemény munkája után elmehet nyugdíjba,és megnézzük utána az umbuldákat....Csak számolja meg majd az umbuldák árát... Bízom benne,hogy más lesz a polgármester és az emberek nem lesznek megfélemlítve,mint most,ez jellemző az önkormányzatra,uszodára és a hűbérurakra is ... Uszodába is eluszott a pénz... 2002-ben Farkas Sándor javasolta ,hogy legyen fedett uszodai része Szentesnek,lesöpörték még a gondolatot is atisztelt kommunista képviselők,lám lám most meg kellene valósítani ugye ugye.....Petőfi szálló,egy hatalmas hazugság halmaz,szép az épület mintha 1956-ban járnék...és már csak a vöröscsillag hiányzik a kupoláról. Szegénységi bizonyítvány a parkolóórák bevezetése is,nézze meg a kerékpárutat össze vssza vezet a város közepén,kiváncsi vagyok az első kinai elektromos bicikli balesetére....”
 • 24. molyolka 2010. szeptember 29. 20:54
  „Most komolyan...Nekem a Nagyhegy-széli út felújításáról nem magasztos idézetek, kampányszlogenek jutnak eszembe...Egyszerűen örülök, h megtörtént ez a felújítás is. Nem lehet itt már semminek sem örülni???? Csak úgy szimplán????”
 • 23. jtozso 2010. szeptember 29. 20:35
  „bénaimre-néni!
  Holnap hallgasd a Rádió Szentest és telefonálhatsz is mert a sanyikádról is szó esik.”
 • 22. bénaimre 2010. szeptember 29. 19:36
  „elfelejtettem 16 éve van tanácselnökünk ...le kellene cserélni már rendszerváltás illetve vérfrissítés nem ártana itt Szentesen. NEm kampányolásként írom,de más irányba kellene már mozdulni.... A gyurcsányi örökségnek és az ámokfutásnak véget kellene vetni. A tönkretett országot és ezt a várost polgári értékekkel kellen megtölteni nem pedig bukott álságos hamis szekfűs politikával... Nézzék már meg a szuperinfo hirdetést,csak el kell rajta gondolkodni...”
 • 21. bénaimre 2010. szeptember 29. 19:18
  „Lehet hogy Ön így látja... Ki jelentette ki,hogy meg kell tisztítani a rádiót a jobboldali elemektől... na ki volt az.... ezt például 3 hónapja hallottam... Gondolom hogy Ön nem ismeri a PINI ügyet nézzen már utána,hogy a tanácselnökúrnak mekkora szerepe van benne,én nem gyülölködöm ... Férjem barátjának feleségét eltávolítatta Szentes városából,ez is igaz.... Politika mentes szentes ki állítja ezt,és ki szerepel az mszp lista 2.helyén,ez is ugye csak porhintés.... Pártpolitika mentes szentesért,goriot apó jelenség ugye... Kinek az agyszüleménye Szentesen a geotermikus emlékmű a postánál,minek,a geotermikus kutak kinek a kezében vannak,miért nem füthetünk vele,mi szentesi lakosok de látványemlékmű az nagyon kell,majd az unokája is fizetni fogja,ha ki nem vándorol. A szomszédom már elhagyta az országot ausztriába csirkét csontoz,de nem annyiért amennyiért ezt tette a hungeritnél. Megcsinálták a jégpályát csokikút és minden mostmár lehet érte fizetni a gyerekeknek is csodálatos,ez nem fóbia hanem ez is igaz... Megleptek a kínaiak bennünket is,a boltok kereskedők tönkrementek...Minden kézi vezérléssel működik. A vízműnél megvannak a dolgozók regulázva ha Farkas Sándor lesz a polgármester mindenki el lesz küldve,ezt 3 dolgozótól hallottam egy csőtörésnél....”
 • 20. szentesivagyok 2010. szeptember 29. 19:01
  „Kedves bénaimre!

  Szánalmas ez a magánkampány mit itt művelni tetszik. A mondanivalója csak az eleve Szirbik Imre gyűlölőket nyűgözi le, az esetleg megnyerhető még bizonytalan szavazókat elriasztja. Ha jót akar tenni a pártjának és jelöltjének inkább hallgasson. Mondjuk a is ezt kívánná. Fájdalom olvasni Önt.
  ha gyűlölet olimpiai versenyszám lenne, akkor jeles nemzeti sportvárosunk Önben újabb olimpiai bajnokot tisztelhetne.”
 • 19. bénaimre 2010. szeptember 29. 17:31
  „Az egyes lista szocialista ...imrus,politika mentes Szentes,Nesze Neked ismét mutyizunk,én inkább nem egy zöldszegfűs mutyizos tanácselnököt azeretnék látni lógó orral a saját vöröstern sétálva látni,mint a kampányfilmjében... Látjátok feleim szümtükkel mik vogy muk isa pur és homu vogymuk.... IGY LEGYEN Szentes Rádió holnap 9-óra tanácselnökúr lesz vendége a sportműsornak,valószínüleg hózetróger húzogatás szentesi bajnoka,illetve a népnyúzás helyi patyomkin uttörője...
  Be is fogok telefonálni ha lehet....”
 • 18. szentgyuri 2010. szeptember 29. 17:07
  „bénaimre!
  A hoozászólásaidból kiderült miért választottad ezt szép nicket.
  Hétfőtől javaslom a "sanyikámsanyiiiii" nicket.
  További szép napot, vasárnap el ne aludj:-)))”
 • 17. Bérlő 2010. szeptember 29. 17:02
  „Politikamentesen a szakmai döntésekről
  21 millió forintot költöttek az önkormányzat tulajdonában álló József Attila u. 6. szám alatti ingatlan nyílászáróinak cseréjére és a homlokzat hőszigetelésére. Az alagsori födém hőszigetelése elmeradt annak ellenére, hogy tudták, az alagsori garázsok ajtói és az üzletek kirakatai üvegezettek. Nem szüntették meg az épület legnagyobb hőveszteség-forrását.
  Évekig törvénytelenül osztották el az épületen belül fűtési díjakat, mert nem mérték a közös helyiségben lévő hőfogyasztók által leadott hőmennyiséget. Miután elkezdték mérni, ismét törvénytelenül osztották el a fűtési díjakat, mert a lépcsőházat ugyanolyan fogyasztónak tekintik mint bármelyik lakást és a lépcsőház fűtési költségeit nem légköbméter arányosan osztják el. A bérlők ma több pénzt fizetnek a lépcsőház fűtésére, mint az általuk bérelt lakásra.

  Mit is javasolnak?
  Az lenne megoldás, hogy a bérlők döntsék el, hogy leszereljék-e a lépcsőházi radiátorokat?
  Ettől megszűnik az épület hővesztesége? Hogyan gondolták ezt?
  A felsőbb szinteken lakók többségi szavazattal döntsék el, hogy a magas földszinten lakók fizessék ki ezeket a hőveszteségeket?
  Ez egy szakmai javaslat?
  A
  z épületet több mint 100 milliós jelzálog terheli és ebből sem jutott 3-4 millió forint a panelprogram befejezésére? Ha az önkormányzat nem fizetett volna ki milliós jutalmakat a Szentes Városi Szolgáltató Kft-nél, bizony futotta volna még másra is.”
 • 16. bénaimre 2010. szeptember 29. 16:24
  „A magyar név megint szép lesz,méltó régi nagy híréhez,mit rákentek a századok lemossuk a gyalázatot, a magyarok istenére esküszünk esküszünk hogy Szirbik Imre nem kell nekünk....Az álságosságnak véget kell vetni ezt a józan ész diktálja. Ha ténylegesen átnéznénk a város kölcségvetését és kasszáját döbbene sok ember,lehet hogy le van papírozva csak a valóság mást mutatna. Virágültetés miből!!!!!!!!!!!!!!nincs az embereknek mit enni elvisznek mindet a bankok,a szavazógépek hatására. Számoljanak utána a tanácselnökúr hány helyről szedte össze kis fizetését. Csongrád megyei önkormányzat+bizottság ,városi önkormányzat+bizottság,országygülés+bizottság,és a gyurcsányista irányítás amit megtanult hű tanítójától,egészségügy szétverésének aktiv harcosa,ez már nem lehetett pártfegyelem... A Hungeriten kívül minden tönkrement,a hű szószólók igen nagy tartozással bírnak a városi büdzsébe,Szentes rádió átköltözése 500-re nyolmillió forint,még a kilincset is átszerelték,ki volt aki csinálta....nyolc millió forinttért egy lakóházat fel lehet építeni,vagy egy jó nagy nyaralót.Senki nem ír a pini ügyről hom,ály fedi.. Ki segítette a szentesi kórház csődbevitelét majdnem...”
 • 15. Power 2010. szeptember 29. 12:22
  „A tények nagyon makacs dolgok. Érvek helyett már csak a személyeskedésre futja. :(”
 • 14. jtozso 2010. szeptember 29. 11:35
  „bénaimre-néni,és Power!
  Nagyon bedugultatok miután a tényekkel szembenéztetek,nektek csak a FIDESZ papagáj szövege jut eszetekbe,minden tartalom nélkül és az harsogjátok.
  Mindenki arra szavaz akire akar,ezt vegyétek tudomásul,csak az nem mindegy,hogy valaki Szentesen nyitott szemmel jár,vagy mindegy,hogy mi történik a városban,hogyan fejlődik azt nem látom,csak a magamét,illetve a párhűség miatt a párt szlogenjét fújom,talán még akkor is ha netán mást érzek.
  A tények beszélnek,a karrierista farkas semmit nem tud felmutatni ebbe a városban,csak mondja,hogy miket hozott szentesre.
  Semmi nem igaz belőle,a sürgősségit sem ő intézte,se makkor ,se most(utána lehet nézni).Amennyiben az ő állítása szerint 2 milliárdot hozott a városnak,akkor mondja el,hogy hova tette.
  Vasárnap az igazság győzni fog.”
 • 13. manó123 2010. szeptember 29. 11:00
  „Kedves Power, Bénaimre és többiek!
  Kb két hete azt kértem, írjatok valami szimpatikusat arról, miért lenne érdemes rátok szavazni, mitől lenne emiatt jobb Szentesnek, mi az amiben többet tudnátok tenni Szentesért mint az eddigiek.
  Erre semmi nem jött, helyette az egyre durvább Gyurcsányozás, tanácselnöközés, csúsztatásokkal teli ócsárlás, időnként még a laikusnak is világos hazudozás. Nem tudtatok mást csinálni, mint fújni a kiadott propagandaszöveget, időnként még bután túlpörögve. Halmai Pista ordítóan látvanyos lódítása a lejárató propagandától való elhatárolódástól a TV-ben együtt megy a fizetett hirdetésetekkel, ahol ugyanaz a fotóanyag van, amit a fökeresztény elítél. Ezzel saját magatok hazudtoljátok meg a szerencsétlent, s valljátok be, hogy a "névtelen" szórólap a tiétek! Majd meggyónja!
  Sajnálom, hogy az értelmes vitára képtelenek vagytok, s nem veszitek észre, hogy nem parlamenti választás van, amit a pártpropagandistáknak kéne megvívni. Ezért vagytok alkalmatlanok arra, hogy ezt a várost vezessétek. A parlamenti nyájban ezzel a hűséggel, ezzel a "teljesítménnyel el lehet lenni, de egy városhoz nagyon kevés. Sajnálom, a szentesi jobbojdal többet érdemelt volna!”
 • 12. studyfy 2010. szeptember 29. 10:32
  „bénaimre, 7-esből idézve:"emberek nézzenek már rá ami tanácselnökünkre ,nyolc évig csak nyolc helyről szedte össze a munkabérét"
  Csak a pontosítás kedvéért hasonlítsuk össze a két jelölt állásait (a vagyon nyilatkozatokból):
  Szirbik Imre állásai:
  - Szentes város polgármester ( jelenleg is és jelölt is)
  - CsM-i közgyűlési képviselő
  - országgyűlési képviselő (volt)
  - európai ügyek bizottságában tag (volt)

  Farkas Sándor állásai:
  - Kinizsi 2000 MgZrt, elnök-vezérigazgató
  - családi gazdaság (70 ha) -tulajdonos
  - Magárius Kft. -ügyvezető
  - Fábiánsebestyéni Lovasturisztikai Kft. - ügyvezető
  - országgyűlési képviselő
  - ogy-i mezőgazdasági bizottság (tag)
  - ogy-i visszaéléseket vizsgáló albizottság (tag)
  - ogy-i KAP albizottság (tag)
  - ogy-i megújoló energia albizottság (tag)
  - ogy-i kertészeti albizottság (elnök)
  - CsM-i FIDESZ elnök
  - Szentes város polgármester (jelölt)”
 • 11. Power 2010. szeptember 29. 08:24
  „8. szentesivagyok 2010.09.28. 22:07
  Szirbik Imre igéreteiből mi valósult meg?
  Milyen "sok munkáról" , "munkaóráról" van szó? Megmondták, hogy 4 évig semmit nem csináltak.
  Szentesen munkahelyeket nem teremetett, a munkahelyteremtő nagy beruházások elmaradtak és a szentesi kisembereket sem képviselte.”
 • 10. szentesivagyok 2010. szeptember 29. 07:53
  „Sajnálom bénaimre, én nem így látom.....”
 • 9. bénaimre 2010. szeptember 29. 07:35
  „Higgye el ez mind látványberuházás,az ipari parkjaink szinte üresek,lázálom hogy sikeresen fog működni,nincs kivel és nincs mivel.Arra építeni,hogy majd a mercédes gyár ide fog jönni az egy ámokfutás. Az új aszfalt az jó dolog, csak az uttestek kivitelezése nem igazán ésszerű. Ipari park fontos dolog,ha ésszerü,ki volt az aki megszavazott minden kormányzati intézkedést mint egy szavazógép,remélem tudja az elmult nyolc év alatt. Ezek következményei nem csak az országot hanem a mi városunkat is érintette"gondolom ezt elfogadja". Négy évvel ezelőtt mit hirdetett Szirbik Imre a választási kampányába,emlékszik-e rá... Amit országosan elqurtak az itt is megvalósult,a látványberuházások helyett segíthette volna azembereket. A sportolási lehetőségeket tönkretették,a haveri kör gazdagodott a többi ember tönkrement... Az elmult nyolc év alatt semmi nem történt most meg jön a manna,csak ehetetlen..,.Gyönyörü kossuth utca csak épp az alapja hiányzik,hova lett. Tudja van egy mondás cirkuszt kenyeret a népnek. Segíteni kellet volna az embereket nem kihasználni.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lágyékon rúgta diákját egy tanítónő Árpádhalmon

Lágyékon rúgta 9 éves diákját egy árpádhalmi tanítónő, aki független polgármesterjelöltként indul az októberi helyhatósági választáson. Tovább olvasom