Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Kitáblázzák a Kurca sort

Szentes - A Kurca sor, a Csongrádi út és a Kiss Zsigmond utca által határolt városrészben megfelelő az utak szélessége, a minőségükkel nincs gond, a járdákra sem panaszkodnak a lakosok.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Ez derül ki abból az írásbeli válaszból, amelyet az önkormányzat adott az egyik képviselő, Demeter Attila korábbi interpellációjára. Azt kérte, hogy néhány utcában 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezessenek be, mert nagy a forgalom, és egy óvoda is van ott.

A helyhatóság minden ingatlantulajdonosnak levelet írt, álláspontját a beérkezett válaszok értékelése után alakította ki. Kimondták, hogy a zónásítást semmi nem indokolja. A főcsatorna mellett lévő Kurca sor azonban tényleg problémás, állapították meg. Ott keskeny az út, járda sincs mindenhol. Tavasszal lapunk is megírta: a lakosok saját pénzükön fekvőrendőröket vásároltak, mert megelégelték a gyorsan haladó autókat. A műszaki osztály részéről akkor azt mondták, hogy ezeket fel kell szedni, mert egyrészt engedély nélkül fektették le, másrészt balesetveszélyesek. A hivatalosan forgalomcsillapító küszöbnek nevezett eszközök ugyan még a helyükön vannak, a lakók azonban hamarosan megnyugodhatnak és eltávolíthatják. A városházán íródott levél szerint a Kurca soron legkésőbb a hónap végéig életbe lép a sebességkorlátozás, hamarosan kiteszik a figyelemfelhívó táblákat.

A lakók eddig fekvőrendőrökkel próbálták lassítani a forgalmat – ezeket hamarosan felszedhetik. Fotó: Králik Emese
A lakók eddig fekvőrendőrökkel próbálták lassítani a forgalmat – ezeket hamarosan felszedhetik. Fotó: Králik Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportközpont: még nincs új vezető

Egyelőre nincs új vezetője a szentesi sportközpontnak. Tovább olvasom