Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Klórgázmérgezés után vádemelés

Befejezte tegnap a nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság a szentesi uszodában augusztus elején történt klórgázmérgezés ügyében – közölte lapunk érdeklődésére M. Toronykőy Márta, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
A büntetőeljárás során foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúját állapították meg a ligeti strandfürdő egy dolgozójával szemben, de további személyt is gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség. Mint arról már beszámoltunk lapunkban: a szakértői vélemény szerint emberi mulasztás következtében került az ötvenméteres medence vizébe a klórgáz, amelynek belélegzése huszonnyolc gyereknél és felnőttnél okozott enyhe fokú mérgezéses tüneteket.

A nyomozás során a rendelkezésre álló adatok alapján megállapították: az uszodában a korábban bekövetkezett üzemzavar megszűnése után nem kellő körültekintéssel helyezte újból üzembe a rendszert a feladat elvégzéséért felelős két személy. A sajtóreferens arról is tájékoztatott, hogy vádemelési javaslattal küldi meg az ügy iratait a Szentesi Rendőrkapitányság a Szegedi Városi Ügyészségnek.

A tudomásunkra jutott fejleményekről megkérdeztük az uszodát is üzemeltető sportközpont igazgatóját. Tomcsányi Ferenc annyit mondott: előbb tájékozódni szeretne az ügyben, és csak utána mondja el a véleményét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyen szeretnének kórházigazgatók lenni

Négyen pályáztak a szentesi kórház főigazgatói állására. A megyei közgyűlés december 14-én dönti el,… Tovább olvasom