Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Klub lett a baráti körből

Nagymágocs - Baráti társaságként indult a klub, ma már sok helyre hívják őket egy-egy fellépésre. A Klub '99 a tagoknak és a kívülállóknak is örömet ad.
– A társaság életkor és iskolai végzettség tekintetében is rendkívül összetett. Jelenleg több mint húsz család, azaz közel 50 ember alkotja a klubot – fogalmazott a vezető, Tóthné Rostás Ágnes. A nagymágocsi Klub '99 művelődési és szórakozási lehetőséget biztosít – nem csak a tagoknak. A nevüket az elmúlt években a faluban és a távolabbi településeken egyaránt megtanulták, hiszen a rendezvények aktív résztvevői, ahol saját műsorokkal szórakoztatják a közönséget. Céljaik között a művelődés, a kulturált szórakozás és a sport szerepel, de segítik a civilszervezetek együttműködését is. – Annak idején egyszerűen egy baráti társaságot szerveztünk, szerettünk együtt lenni, sokat kirándultunk. Lassacskán azonban kinőttük önmagunkat, és ma már számtalan közösségi eseményen részt veszünk. A gyerekek nagy örömére például a faluban mi szervezzük meg minden évben a Házhoz megy a Mikulás programot – árulta el.

Egy szentesi rendezvényen a Lúdas Matyit adta elő a nagymágocsi csoport. A szerző felvétele
Egy szentesi rendezvényen a Lúdas Matyit adta elő a nagymágocsi csoport.
A szerző felvétele

– Mostanában Lúdas Matyi mulatságos történetével lépünk fel azokon a rendezvényeken, amelyekre meghívnak. Nagy sikert aratunk vele mindenhol: kisgyerektől az idős emberig jól szórakozik a közönség – tudatta Labádi József. Az azóta már megszűnt helyi nevelőotthon egykori igazgatója irányítja a csoportban a színjátszást. Nemcsak a színdarabok kultúraközvetítő szerepében, de pedagógusi tapasztalatai alapján a személyiségfejlesztő hatásukban is hisz, mondta. – A színpad sikerélményt ad a játszóknak, jól érzik magukat a „világot jelentő deszkákon" – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízéves fenyőfát vágott ki a tolvaj

Megzavarhatták, mert elvinni már nem volt ideje, kidöntve találtam meg reggel – háborgott a szentesi Czirbus László Tovább olvasom