Délmagyar logó

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Költeni kell rá, hogy pénzt hozzon az üdülő

Költeni kell rá, hogy pénzt hozzon az üdülő A szigligeti tábornak honlapja is van, fotókkal kínálja magát a vendégeknek.
Apró felújításokat végeztek a szentesi önkormányzat szigligeti üdülőjében, de a kor eljárt felette, egyre kevesebb a vendég, komoly ráfordítással lehetne belőle vonzó, vendégcsalogató helyet varázsolni. Erről csütörtökön, a testületi ülésen lesz szó.
A balatoni tábor sokszor volt már téma a képviselők között. Abban legtöbbször egyetértettek, hogy nehéz lesz felvirágoztatni a jelenlegi állapotában, a komolyabb változás eddig elmaradt. A tíz faházban és a tíz üdülőházi szobában egyszerre 106 ember férne el, de ritkán üzemel telt házzal.
 

A faházak több mint 40 évesek, a kezelésével megbízott családsegítő központ szerint ezeket mind ki kellene cserélni, ami viszont körülbelül 50 millió forintba kerülne. Mátraszentimrén és Révfülöpön állami tulajdonban, de városi kezelésben állnak üdülők, ezek is szezonálisan működnek, a kihasználtságuk alacsony.

Arról, hogy ezekkel az ingatlanokkal kapcsolatban milyen elképzelések vannak, egy hét múlva szavaz a testület.

Vízpartra, dombok

Más települések is üzemeltetnek önkormányzati üdülőt. Csongrádnak a Körös-torokban van egy gyermektábora. A vásárhelyiek Mártélyra járhatnak pihenni, illetve például alkotótáborok résztvevői is szívesen töltik napjaikat a holtágnál. A makói diákok a Baranya megyei Magyarhertelendre kirándulhatnak.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székács-napot rendeztek Árpádhalmon

Székács-napot rendeztek Árpádhalmon
Székács Elemér messze földön elismert növénynemesítő 147 évvel ezelőtt született. Tovább olvasom